A Valami Swing lesz Tom Jones előzenekara a VeszprémFesten

Egy fiatal zenészek alkotta zenekar, a Valami Swing játszik Tom Jones előtt a VeszprémFesten augusztus 19-én a Veszprém Arénában.

Napló

Forrás: Valami Swing Facebook

A prémium zenei fesztivál szervezői évek óta missziójuknak tekintik a pályakezdő tehetségek támogatását. Ennek szellemében állítják össze a fesztivál ingyenesen látogatható kísérő rendezvénye, a Rozé, Rizling és Jazz Napok programját, és ez a koncepció köszön vissza a VeszprémFest nemzetközi előadói előtt esetenként fellépő hazai produkciók kiválasztásakor. Ahogyan a fesztivál szervezőinek ajánlása alapján 2017-ben Pribojszki Mátyás együttese, a Jumping Matt & His Combo, úgy idén a Valami Swing kapott lehetőséget, hogy Sir Tom Jones – Surrounded by The Time című, telt házas koncertprogramja előtt szórakoztassa a közönséget.

A fiatal formáció nem ismeretlen a veszprémi közönség előtt, hiszen 2020-ban már fellépett a Rozé, Rizling és Jazz Napokon, melynek idei programjában is helyet kaptak. Az együttes tagjait Django Reinhardt zenéjének szeretete hozta össze, de hamar feszegetni kezdték a swing, jazz, gypsy jazz határait. A hosszú évek óta tartó közös zenélések alatt természetes módon alakult ki saját stílusuk, a Hot Jazz & Cool Swing. A zenekar tagja Babindák István, a 2020-as Év klarinétosa szavazás nyertese. A Valami Swing első nagylemeze saját szerzeményekkel 2021 végén jelenik meg. A zenekar tagjai: Kis Katalin – ének, Makk András – jazzgitár, Babindák István – klarinét, szaxofon, Kádár Dávid – manouche gitár, Louis Reincke – nagybőgő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában