harminc koncertet hallhat a közönség

2021.08.14. 06:50

Rozé-rizling-jazz napok: finom borok, lágy dallamok

Megkezdődött pénteken Veszprémben a tizenegyedik Rozé-rizling-jazz napok, amelyen jövő vasárnapig összesen harminc koncertet hallhat a közönség, és száznál is több bor közül lehet választani.

likebalaton/Marton Attila

A Soul&Emotion adta a tíznapos rendezvény első koncertjét

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A tíznapos rendezvényen a hagyományokhoz hűen naponta három koncertet hallhat a közönség 18 órától esténként az Óváros téren, ahová mintegy harminc borászat és gasztronómiai kiállítók települtek ki.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A fesztiválon ezúttal is fellép több veszprémi vagy környékbeli együttes – idén például a Swing-swing, a Gyöngyhalász Latin Zenekar vagy a Sofi & The Funktuzi –, vagy olyan országosan ismert banda, aki szintén kötődik a térséghez: ilyen lesz a Balatonalmádiban élő Pribojszki Mátyás szájharmonikás-zeneszerző zenekara, a Jumping Matt & His Combo.

A rendezvényen a vokális, könnyedebb jazz kapja majd a főszerepet, ezt a stílust olyan előadók fémjelzik, mint Szőke Nikoletta, Enyedi Sugárka, Danyi Dia vagy Sapszon Orsi. A zenei kínálatban a jazz mellett megjelennek a társműfajok, így a blues – M.C.S. Blues Band –, a funk – Garami Funky Staff, Footprints –, vagy a fusion – Szigeti Juli és együttese –, míg a nemzetközi slágerek egyedi feldolgozásaival Gájer Bálint és zenekara lép fel.

A nyitónap első koncertjét a Soul&Emotion együttes adta. A 2016-ban Veszprémben alakult banda zenéje a modernebb zenei stílust ötvözi a soul és funky tradicionális elemeivel. Őket a zenéjükben a rockabilly és a country jegyeit is magán viselő Moonshine Jamboree követte, a pénteki nap zárásaként a Szakcsi Lakatos Róbert jazztrió koncertezett.

A borkínálat a balatoni borvidékekre koncentrál, a borászatokat ebből a térségből válogatjuk, mondta érdeklődésünkre Zsandár Tamás, a Rozé-rizling-jazz napok menedzsere. Mindegyik borászat legalább két-háromféle nedűvel érkezett, és a kínálat meghaladja a százat, ugyanis idén is elérhetők külföldi – osztrák, argentin, olasz – borok a rendezvényen. Harmadszor nyílt meg a „pezsgőház”, ahol francia Champagne-ok is kóstolhatók.

A Soul&Emotion adta a tíznapos rendezvény első koncertjét Fotó: Pesthy Márton/Napló

A kézműves sörfőzdék közül a Pannonhalmi Apátság főzdéje a vendég, a gasztrokínálatot különleges ízesítésű kürtőskalácsok, tapasok, kenyérlángos, burgerek és bbq adja. A Városháza előtti téren pénteken kistermelői piac működött, emellett szörpök, édességek, jégkrém is kapható, és egy hamarosan nyíló bor- és lemezbolt is kitelepült, ahol bort kínálnak.

A rendezvényre való belépés védettségi igazolványhoz kötött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában