Kiváló csellisták adtak koncertet a Thury-várban

Mindig a sárga úton címmel a várpalotai csellóoktatás elmúlt 40 esztendejének méltó lenyomatát adta az a hangverseny, amelyet a Thury-várban hallgathattak meg a közelmúltban a komolyzene szerelmesei.

Szabó Péter Dániel

Hérics Csenge a várpalotai Thury-várban tartott hangversenyen

Fotó: Szabó Péter Dániel

A Várpalotán köztiszteletnek örvendő csellótanár, Szili Gabriella és a zeneiskola vezetője, Borbás Károly volt a házigazdája a vár rendezvénytermében rendezett koncertnek, ahol egykori tanítványok léptek a közönség elé nagy sikerrel. A mára sok esetben komoly karriert befutó zenészek természetesen örömmel mondtak igent egykori tanáruk hívására, hogy „hazai pályán”, azaz szülővárosukban muzsikáljanak a termet megtöltő közönségnek.

Szili Gabriella személyes hangvételű, az elmúlt évtizedek sikereit és emlékezetes történeteit felelevenítő köszöntője után sorban érkeztek a kiváló csellisták. Farkas Olívia, Hérics Csenge, Kárász András, Sanda Zsombor, Kiss Csongor és Halász Máté is nagy sikert aratott, professzionális zongorakíséretükről Homor Zsuzsanna, Tósokiné Török Viktória és Dani Imre gondoskodott.

Hérics Csenge a várpalotai Thury-várban tartott hangversenyen Fotó: Szabó Péter Dániel

A színvonalas hangverseny zárószámában aztán Szili Gabriella is együtt zenélt a tanítványokkal, nem túlzás állítani, hogy Vörös Janka dzsessz­énekesnővel kiegészülve feltették a koronát az emlékezetes zenei estre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában