Női kezek színes csodái címmel nyílt kiállítás a Hangvillában

Mindenki tehetséges valamiben – akár ez is lehetett volna a mottója a Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület (Venőke) kiállításának, amely a minap nyílt meg a Hangvillában.

B. Virág Rita

Nagy érdeklődés övezte a Női kezek színes csodái című kiállítás megnyitóját Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Női kezek színes csodái címmel nyílt meg a Venőke tárlata, ahol a klub tagjai mutathatják meg alkotásaikat. Stílusukban, műfajukban is rendkívül szerteágazó műveket láthatunk: az olajfestményektől a kerámiákig, a selyemfestményeken keresztül a gyöngyből készült ékszerekig számtalan érdekes, izgalmas, különleges tárgyat, képet, produktumot állítottak ki a Hangvilla folyosóin.

Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő köszöntötte a szépszámú közönséget. Megnyitójában arról beszélt, a nők hajlamosak alulértékelni önmagukat, olykor önbizalom hiányban szenvednek, pedig mindenki tehetséges valamiben, ez a tárlat kiállított darabjain is látszik.

– Az EKF (Európa Kulturális Fővárosa) kapujában még inkább szükségünk van az olyanokra, akik felvállalják magukat, és adnak magukból egy megismerésre váró szeletet. Most mindennél fontosabb felvállalni az értékeinket, a veszprémiségünket, az identitásunkat – hangsúlyozta.

Kitért rá, a kiállítás megmutatta, milyen sok tehetséges, értékes nő él köztünk, akikre büszkék lehetünk.

Nagy érdeklődés övezte a Női kezek színes csodái című kiállítás megnyitóját Fotó: Pesthy Márton/Napló

Huszár Józsefné Júlia, a Venőke elnöke arról beszélt, az egyesület egyik küldetése a női értékek megmutatása, épp ezért hosszú évek óta rendszeresen megszervezik a női alkotók kiállítását. Az elnök asszony a szépségről mint eszményről értekezett. Úgy fo- galmazott, a kiállított mun- kák a nők szépségvágyát tükrözik.

– Helyi kincseink megbecsülése nem provincializmus, hanem talaj a nyitottsághoz, amivel Európa értékeit úgy tesszük magunkévá, hogy kellő szerénységgel, de büszkén tesszük mellé a magunkét – mondta.

A megnyitón valamennyi kiállítót emléklappal, virággal és a Venőke Erős nők a sziklán című könyvvel ajándékozták meg.

A kiállítás november 5-éig tekinthető meg a Hangvillában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában