Családi kiállítás

2022.04.25. 17:00

Belső világunk címmel nyílt meg a Simon-család tárlata Gyulafirátóton

Belső világunk címmel nyílt meg a Simon-család tárlata a napokban a helyi művelődési házban.

Marton Attila

A kiállítást április 30-ig lehet megtekinteni Fotó: Gyulafirátóti Művelődési Ház

A kiállításon a családtagok – Simonné Seprényi Terézia, Simon Brigitta, Simon Károly – munkái, így textilképek, olajfestmények, fafaragások és síküveg gravírozással készült alkotások láthatók. A megnyitón Némethné Gunther Teréz, a Gyulafirátóti Művelődési Ház intézményvezetője mondott köszöntőt.

Simonné Seprényi Terézia Paverpol technikával készít képeket, szobrokat: az alkotó különböző használati tárgyakkal próbálja felhívni a figyelmet egy hulladékmentesebb világra. A megunt anyagokból és tárgyakból újrahasznosítással készült alkotások lakásdíszként is használhatók. Simon Brigitta gyermekkora óta foglalkozik rajzzal és a festészettel, a különböző stílusokat autodidakta módon sajátította el. Szívügyei a természet és az állatok, amik gyakran témaként is visszaköszönnek képein. Olaj-akril képei eladásával a hontalan állatokon segít. Simon Károly 2014 óta segíti párja alkotómunkáját. Emellett megtanulta a síküveg gravírozást, az utóbbi években pedig fafaragással foglalkozik legszívesebben.

A megnyitón verssel és énekkel közreműködött Tóthné Wittmann Borbála és Bolla Rozál. A kiállítás április 30-ig látható az intézmény nyitvatartási idejében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában