Quasimodo

2022.09.13. 18:00

Jubileumi költőversenyt rendeznek Balatonfüreden

Idén 30. alkalommal rendezik meg a Quasimodo költőversenyt és nemzetközi költőtalálkozót Balatonfüreden, több helyszínen szeptember 15-17 között, melynek védnökei Gabriele La Posta, a Budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatója, Bóka István, Balatonfüred polgármestere és Erős Kinga, a Magyar Írószövetség elnöke.

Kovács Erika

Az emlékdíjas Sajó László (jobbról) Bóka István polgármesterrel beszélget Salvatore Quasimodo, Nobel-díjas olasz költő szobránál, a balatonfüredi Tagore sétányon tavaly Fotó: Archív/Kovács Erika

A program a Magyar Kultúra című folyóirat bemutatójával kezdődik, melyről Bonczidai Éva főszerkesztő beszél, Regős Mátyás és Bék Timur költők közreműködésével, a Szőcs Géza Irodalmi Szalonban szeptember 15-én, csütörtökön, 18.30-tól. Másnap megemlékezést tartanak Salvatore Quasimodo fájánál a helyi koncert fúvószenekar közreműködésével, a Tagore sétányon, 17.30-tól. A díjkiosztó ünnepséget az Anna Grand Hotel dísztermében rendezik, 18-30-ól, melynek házigazdája Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója lesz.

A megjelenteket Gabriele La Posta, Mezey Katalin a Salvatore Quasimodo Közalapítvány kuratóriumának elnöke és Bóka István polgármester köszönti. A díjakat a polgármester és Szörényi László, a zsűri elnöke adja át, majd műsort ad Szarvas József Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész. A gálán, Mario Mariani zongoraművész koncertje után szicíliai ízeket kínál Giuseppe Speranza, a budai Meataly étterem séfje. A 250 éve született Kisfaludy Sándorra emlékeznek szombaton, amikor megkoszorúzzák a költő szobrát a Tagore sétányon, délelőtt és emlékülést is szerveznek a Szőcs Géza Irodalmi Szalonban. Bemutatják a díjnyertes verseket és a Tempevölgy című folyóirat szeptemberi számát, majd felolvassák verseiket a Quasimodo költőverseny idei díjnyertes költői. A jubileumot olasz kerti partival zárják, a Vaszary Galéria kertjében. A részletekről a város honlapján lehet olvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában