Olvasónk írja

2022.10.14. 13:00

A zene városa méltón ünnepelte meg a világnapot

Veszprémben és a Veszprém megyei városokban a közelmúltban számos rendezvény, koncert volt, amely valamilyen módon a zene világnapjához kapcsolódik.

Forrás: Pixabay-illusztráció

Kezdődött szeptember 29-én a hagyományos koncerttel a Lovassy-gimnáziumban, ahol Veszprém amatőr együttesei adtak szép koncertet a megjelenteknek. Megszólalt az újjáéledt Erkel Ferenc Fúvószenekar, jöttek a Simonyi kicsinyei, a Lovassy Kamarazenekar, a Liszt Ferenc Kórustársaság, a zeneiskola Írisz könnyűzenei kisegyüttese, a népzenét megszólaltató Dúdolók a Gyöngyvirág Népzenei Együttessel és a Kőris zenekarral, valamint a szervező Veszprém Város Vegyeskara és Vokálja. Meglepetésként hangjáték is volt a műsorban, amelyet Prejczer Katalin zongorista, zenész és Franczia Dániel balkáni és közel-keleti ütőhangszeres zenész és tanár – mindketten a Hangár Könnyűzenei Központ tanárai – vezettek a résztvevők nagy örömére.
Szeptember 30-án a Mendelssohn Kamarazenekar és a Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar adott fergeteges koncertet. Ekkor az egyetem aulájában együtt ünnepelt több zenészgeneráció. Ugyancsak szeptember 30-án tartották Balatonfüred Város Vegyeskara 50 éves jubileumi koncertjét, amely szintén  a zenei világnap jegyében zajlott nagy sikerrel. Balatonfüreden ekkor volt a dixieland-fesztivál is. Városlődön a 10 éves Heimatklang tette emlékezetessé a világnapot. Tapolcán a Járdányi Pál Zeneiskola október 3-án tartotta ünnepi koncertjét. A Csigó Malomban a Jávorkai fivérek, Sándor és Ádám fellépésével volt „Legyen a zene mindenkié” zenei világnapi koncert.
Sok ez, vagy elég, vagy éppen lehetne még több – kinek-kinek mennyi. Azonban biztos, hogy az jó, amikor szép, értékes zenét hallhatunk itt-ott a közelünkben, Veszprémben és környékén.

Szabóné Antal Edit,
Veszprém

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában