KASZT

2022.10.26. 19:00

Pápai fiatal kapta az egyik színészi különdíjat

Tizenegy előadást láthatott a közönség a nyolcadik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) versenyprogramjában október 20. és 23. között. Az eseményen pápaiakat is díjaztak.

Napló

A zsűri hat színészi különdíjat ítélt oda, ezek egyikét a pápai Reményi Réka vette át

Forrás: KASZT

A produkciókat szakmai zsűri értékelte, ennek tagja volt: Pataki András Jászai-díjas rendező, a fesztivál igazgatója, Németh Ákos József Attila-díjas drámaíró, Regős János rendező, a Magyar Szín-Játékos szövetség elnöke. 
A zsűri döntése alapján a KASZT első helyét, a fődíját a székesfehérvári Szabad Színház Mesteremberek című előadása nyerte el. A zsűri hat színészi különdíjat is odaítélt, ezek egyikét a pápai Reményi Réka vette át. 
Minősítéseket szintén kiosztottak ezen a fesztiválon, és arany minősítést ítéltek oda egyebek mellett a pápai S. K. Társulat Hátsó traktus című monodrámájának. A Hátsó traktust Szabó Szilárd rendezte, a monodráma szereplője a 14 éves Reményi Réka volt. A darab Anne Frank történetét dolgozta fel. 
Pataki András a szakmai beszélgetésen kiemelte, a darab és az előadás méltósággal, tisztelettel, tisztán értelmezte a szöveget, a játékot, a szereplő pedig elhivatottan, szívvel-lélekkel dolgozott az elkészült anyaggal. Regős János rámutatott, jól gazdálkodott az idővel a produkció, és a szereplő is önazonos maradt a játékban, a színészi létezése hitelesnek bizonyult. Németh Ákos szintén gratulált a produkcióhoz, és arra hívta fel a figyelmet, hogy beszélni kell a történelmi sorsfordulókról, és ez a napló, ez a mű alkalmas erre, akárcsak az ilyen jellegű színházi élmények. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában