Összesen 42 képet állítanak ki

2023.01.08. 21:00

Veszprémi hangulatképek digitális kiállításon

A Pannon Fényképészkör Egyesület, a StúDió Veszprém Podcast (SVP) és a Rege Galéria Tihany szervezésében mutatják be a Történetek Veszprémről - 100 szóban Veszprém című kötet írásait és illusztrációit Tihanyban, a Rege Galériában, amit Dióssy László szerkesztő, az SVP vezetője, Ruppert Tamás fényképészkör-alapító és Császár László, a fényképészkör elnökségi tagja nyitott meg január 7-én, szombaton este.

Kovács Erika

Összesen 42 képet állítanak ki, melyeket körülbelül egy óra alatt a Rege Cukrászda The Frame projekt digitális fotóművészeti kiállítóterében, egy hónapon át lehet megtekinteni

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A megnyitóban elhangzott köszöntőkben mindenki méltatta, illetve különlegesnek nevezte a rendhagyó kiállítást a híres, és páratlan panorámájú balatoni cukrászdában. Elhangzott továbbá, összesen 42 képet állítanak ki, melyeket körülbelül egy óra alatt a Rege Cukrászda The Frame projekt digitális fotóművészeti kiállítóterében, egy hónapon át lehet megtekinteni. 

A Történetek Veszprémről - 100 szóban Veszprém című kötet kiemelkedő különlegessége, hogy az illusztrációkat pontosan azok a szövegek ihlették, amelyekkel párban jelennek meg a könyv lapjain. A fotósok és festőművészek a hetvennyolc mininovellát átfordították a képek világára, így teljesebbé válhattak  a veszprémi történetek. A szavakból képek születtek, és az írók szerzőtársaiként páratlan élményforrást hoztak létre az alkotók. Olyat, ami a könyv lapjairól kikívánkozik, hogy különleges képzőművészeti alkotásként elfoglalja helyét a tihanyi Rege Galériában. - Az írás és az illusztráció hangulata összeadódik, amiből egy új kép születik, így méltatta Korbély Emma, a novellaíró pályázat ifjúsági díjasa a 2022-es év veszprémi sikerkönyvét, egy vele készült korábbi interjúban. 

A szövegek megszólaltatásában közreműködött Pap Lívia színművész. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában