Kultúra

2023.02.26. 18:00

Boebeck adott koncertet a Holtszezon fesztiválon

Boebeck, vagyis Andl-Beck Boróka, az ismert 30Y zenekar frontemberének, Beck Zoltánnak a lánya lépett fel a Holtszezon fesztiválon szombaton délután. Habár furcsának érezte, hogy nappali fényben tart koncertet kora délután, mégis különleges hangulatot teremtett a tömött belvárosi kávézóban.

Horváth Virág

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A 2023-as évben ez volt Boebeck első élő koncertje, amelynek az énekesnő kifejezetten örült, hiszen sok szép emlék és élmény köti Veszprémhez. A Holtszezon irodalmi fesztivál a szombati napon minden érintett vendéglátóegységet feltöltött emberekkel, úgy értve, hogy egy tűt is nehezen lehetett volna ledobni a földre, hiszen ott is emberek ültek. Egyrészről hangulatos, másrészről szorongató érzés, mint a „gyufaszálak a skatulyában”. Ennek ellenére, ha valaki rá tudott hangolódni Boebeck koncertjére, konstatálhatta, hogy a feltörekvő Z generációs művészek is igazán magas színvonalon képesek előadni és alkotni. 

Fotós: Nagy Lajos/Napló

Ritka ma már, mint a fehér holló, hogy egy ilyen fiatal lány egy szál zongorával tart közel egyórás koncertet. Saját dalait adta elő most is, hiszen a zenét és a dalszöveget is ő írja. Egyedi hangszíne és hangképzése pedig senkiével sem összehasonlítható, talán csak édesapjáéval. 

Boebeck első albuma március 9-én jelenik meg, mégpedig kazettán, így talán érdemes lesz a szekrényünk aljából előkeresnünk a walkmanünket. De megnyugtató, hogy a streaming-szolgáltatóknál is elérhető lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában