Verseny

2023.04.14. 12:00

A természetvédelem volt a pápai rajzverseny témája

Több évtizede rendezi meg a Tarczy Lajos Általános Iskola számítógépes rajzversenyét. Idén erre két ország 12 iskolájából 64 tanuló nevezett, s végül 60 rajz érkezett be a határidőre. A három kategória győztesei oklevelet kaptak.

Haraszti Gábor

Az erdők védelmére próbálták felhívni a diákok figyelmét Fotó: Tarczy Lajos Általános Iskola

Az idei verseny központi témája az erdők védelme, megőrzése, gyarapítása volt. A versenyzők rajzok segítségével mutatták be az erdő és a benne élő állatok közösségét. A digitális témahét első napján hirdették meg a versenyt, a pályaműveket öt napig várták a diákoktól. A zsűri tagjai a rajzokat esztétikai és technikai szempontból is értékelték. Hét pápai és három Pápa környéki iskola mellett két romániai intézményből, a Scoala Gimnaziala Emil Garleanu, Baraganu és a High School Lucian Blaga Constanța is érkezett pályázat. 

Forrás: Tarczy Lajos Általános Iskola

A zsűri tagjai Szalainé Kálovics Erzsébet nyugalmazott tanító, mesterpedagógus, Kohuth Helén rajztanár és Butiné Kemenczki Anita (a zsűri elnöke) voltak. Több pontegyenlőség született, így két megosztott helyet is kiadott a zsűri. Az első három helyezett oklevélben részesült, a többiek pedig emléklapot kaptak.

Forrás: Tarczy Lajos Általános Iskola

Eredmények: a 3-4. osztályos diákok között első lett Raschek Anna Flóra (Ihász Gábor Általános Iskola, Vaszar). Az 5-6. osztályosok közül nyert Németh Luca (Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola).  A 7-8. osztályos tanulók közt első helyezett Mátics Mátyás (Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában