A közös kulcslyukkert üzenete

2023.04.15. 19:30

Drukkol a zirci múzeum udvarán magaságyásba ültetett fűszernövényeknek?

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita/Napló

Kulcslyukkert komposzttoronnyal címmel már írtunk arról a különleges megoldásról, egyre elterjedtebb kerttípusról, amit április elsején a Kertbarátok Ünnepén Cserháti Péter vezetésével, közösségi összefogással nyers vesszőből kialakítottak a rendezvény résztvevői a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház udvarán. 

Ez egy olyan magaságyás, amelyet egy komposztkosáron keresztül érdemes öntözni, így a növények, amiket gondozunk, nevelgetünk, minden szükséges tápanyagot megkapnak a növekedéshez. Az intézmény munkatársai már be is ültettek néhány fűszernövényt az ágyásba és szorgosan gyűjtik a komposztot. 

A Reguly-múzeum egyik nem titkolt célja, hogy az intézmény közösségi térként is működjön, az említett kulcslyukkerthez hasonlóan, közösen létrehozott alkotások pedig kifejezik azt a szellemiséget, amelyet közvetíteni szeretnének. Drukkolhatunk ezért többen is az elvetett magoknak, hogy sikerrel növekedjenek, képviselve a városlakók összefogását. 

Fotós: Rimányi Zita/Napló

Akinek pedig megtetszik ez a komposzttornyos megoldás, és szeretné lemásolni – nem nehéz –, az nézze meg az alkotóház udvarán, és fényképeinkről, előző cikkünkből is fontos információkat szerezhet. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában