Helyi kultúra

2023.05.11. 18:00

Emlékhelyek napja Veszprémben

A történelmi emlékhelyek az emlékezet olyan fontos helyszínei, amelyek nemzeti, felekezeti, regionális vagy kisebbségi szempontból kiemelkedőnek minősülnek. A veszprémi várnegyed 2011-ben került fel a történelmi emlékhelyek listájára. Az emlékhelyek napja országos programsorozat – idén a megyeszékhelyen május 13-án, szombaton –, amely a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontossággal bíró helyekre kívánja felhívni a figyelmet.

Napló

Ennek kapcsán 10–18 óráig a Hősök Kapuja kiállítási épületben az I. András Király Lovagrend Hagyományőrzők bemutatói, solymászbemutató, Csupecz Csaba kovácsmesterség-bemutatója, vártörténeti kiállítás és tárlatvezetések várják az érdeklődőket. Délután 3 órától 15 órától téglavetésen, illetve a téglák eredetét játékosan bemutató programon vehetnek részt a látogatók. 16.30-tól pedig Kóródy László tart tárlatvezetést a Tegulariumban, ahol a látogatók megismerkedhetnek a Kárpát-medencében fellelhető, a római kor és a XX. század második fele közötti időszakban készült pecsétes és bélyeges téglák történeteivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában