Elismeréseket is kiosztottak

2023.06.28. 10:00

Évadzáró társulati ülést tartott a Veszprémi Petőfi Színház

Keresztes Gábor kapta a Petőfi- és a Latinovits-díjat, Madár Károly Zoltán a Medgyaszay-díjat a Veszprémi Petőfi Színház évadzáró társulati ülésén kedden.

Juhász-Léhi István

Évadzáró társulati ülést tartott a Veszprémi Petőfi Színház

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Eltelt egy fél év az Európa Kulturális Fővárosa-programévből, nagy sikerrel. Ez nem lenne így a színház társulata nélkül, méltatta a közösséget ünnepi beszédében Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere. Szólt a kulturális intézményekről, melyek kiemelt feladatot vállalnak a város ezen missziójában. Azt kívánta, hogy a második fél év is sikeres legyen. Hangsúlyozta, azok a legértékesebb programok, melyek megvalósításából mindenki kiveszi a részét.

Oberfrank Pál, a színház igazgatója elmondta, a társulat mögött hatalmas munka, óriási teljesítmény áll. Sok előadással és bemutatóval örvendeztették meg a nagyérdeműt, de megemlítette társadalmi szerepvállalásukat is, amire ugyancsak méltán büszke a színház közössége, vezetése.  Oberfrank Pál számokban is értékelte a színház elmúlt évadát. 78 ezer nézője volt a mostani évadban a színháznak, de mint fogalmazott, nincs még vége a szezonnak, hiszen július 31-ig még jócskán nőhet ez a szám. A repertoárból kiemelte a PetőfIfjú című darabot, melyet Szomor György álmodott színpadra. Hogy lesz-e változás a társulat összetételében? Erre később derül fény, ám jelentős átalakulásra ne számítsanak a nézők, hiszen a színház erős magra építkezik, akik összetartóak, értik a dolgukat, fogalmazott a direktor.  

Nagy Károly nyugalmazott apátkanonok, a színház lelki vezetője a Szentírásból, Máté Evangéliumáből idézett, a hálaadást a középpontba helyezve, a szeretet erejére hívta fel a figyelmet. 

A közönség szavazatai alapján Keresztes Gábor kapta a Petőfi-díjat, melyet Oberfrank Pál igazgató és a Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes, kreatív menedzser adott át. Ugyancsak ő érdemelte ki a Latinovits-díjat, míg Madár Károly Zoltán a Medgyaszay-díjat. A közönség az évad legjobb előadásának a Balázs Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész által rendezett Illatszertár című darabot tartotta. A színházrajongók is elismeréseket vehettek át: Az évad nézője díjat vármegyehatáron túlról a cecei Bakóné Nyúl Terézia, Veszprémből Lukács László kapta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában