Energiabomba a színpadon

2023.07.21. 16:07

Ilyen volt eddig az Utcazene Fesztivál

Szombatig tart az Utcazene Fesztivál, az elmúlt három napban pedig elképesztő meglepetéseket tartogatott nekünk Veszprém kedvenc fesztiválja.

Horváth Virág

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az Európa Kulturális Fővárosa évében csupa ismerős arccal és fellépővel találkozhattunk össze Veszprém utcáin, így találkozhattunk újra Henry Facey-vel, vagy a Tanga Electrával, ám tartogatott a fesztivál némi meglepetést is.

Az idei örömünnep legnagyobb felfedezettje a francia Slim Paul Trio lett a számunkra, de úgy tűnt, a fesztiválozók is nagyon hamar ráéreztek a dögös dallamokra és az ütemes ritmusokra. A csütörtöki napon a Hangvilla előtti téren egy gombostűt se lehetett volna leejteni, ugyanis elképesztően nagy embertömeg gyűlt össze a Slim Paul Trio koncertjére. Tinédzserkorában még úgy tűnt, hogy Slim Paul – aki csak névrokona Slim Shadynek – kosárlabdázó lesz, de aztán emberünk felfedezte magának Jimi Hendrixet, és inkább a gitárt választotta. 2001-ben Toulouse-ban telepedett le, majd kisebb kitérők után a bluesban találta meg magának a legjobb önkifejezési formát, és angolul kezdett el dalokat írni. EP-ket jelentetett meg, aztán 2016-ban New Yorkba költözött, hogy tovább fejlessze tudását, majd miután visszatért, elkészítette első csak bluest tartalmazó EP-jét No Yet Man címmel. Azóta két nagylemezt adott ki: 2018-ban a Dead Already-t, valamint 2021-ben a Good for You-t, amikkel azóta is turnézik Franciaországban, illetve világszerte. Van egy triója is, a Slim Paul Trio, amelyben Manu Panier játszik basszuson, Jamo pedig dobon. Érdekes, lecsupaszított, de talán épp ezért nagyon hatásos, egyéni hangzású bluest játszanak együtt.

Szombaton sem érdemes kihagyni az Utcazene Fesztivált, hiszen az eredményhirdetés mellett még 22 nagykoncerten találhatjuk meg a kedvenceinket, köztük Opsa Deheli, a Sissos és Estrela Gomez is a színpadon fog állni. Érdemes még utoljára szavazni a kedvenc utcazenészeinkre is, akik az elismertségen túl pénzjutalomért is versenyeznek az utcákon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában