Gasztronómia és kultúra

2023.08.17. 16:00

Almádi bormustra: történelmi borvidékek találkoznak a Balatonnál

Meghatározónak nevezte Fabó Péter polgármester a város kulturális életében, illetve idegenforgalmában az Almádi bormustrát, amit augusztus 16–20. között rendeznek meg a Szent Erzsébet ligetben.

Kovács Erika

Kilenc hazai és határon túli történelmi borvidék mutatkozik be, a rendezvényt a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros (VEB 2023 EKF) támogatja. 

Kitűnő borokkal és gasztronómiai kínálattal, színvonalas kísérőprogramokkal várják az érdeklődőket a bormustrán, melyen a kulturált és minőségi borfogyasztásra helyezik a hangsúlyt. 

Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus, a rendezvény szakmai házigazdája a vendégeivel, így az ágazat reprezentánsaival beszélget a bor helyzetéről, lehetőségeiről a világ- és hazai piacokon. 

Müller Mihály, a VEB 2023 EKF sajtófőnöke a rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón egyebek mellett kiemelte, a város fontos stratégiai partnere a VEB 2023 EKF-nek. 

A rendezvényen részt vevő borvidékek, borrégiók: a Neszmélyi, a Somlói, a Balatonfüred–csopaki, a Szekszárdi, a Mátrai, az Egri, a Tokaji, a Ménesi és a Közép-szlovákiai borvidék. A részletekről az esemény közösségi oldalán lehet tájékozódni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában