Viadukt

2023.08.22. 15:00

Hídpiknik a Szent István völgyhídon

Évekkel ezelőtt, amikor a város a Szent István völgyhíd nyolcvanadik születésnapját ünnepelte fényfestéssel, a híd alatt elegáns vendéglátással tették emlékezetessé a napot. Már akkor felmerült, hogy jó lenne évente megünnepelni a születésnapot, ám jött a Covid.

Őrsi Ágnes

Az egyesült csapat a kilátónál Fotó: szervezők/Halmosi János

Idén meg Veszprém Európa kulturális fővárosa, s ez a tény új lendületet adott a korábbi elképzelésnek, ám ezúttal a civilek voltak a kezdeményezők és a végrehajtók. Egészen pontosan a viadukt két oldalán lévő városrész, a Jeruzsálemhegy és a Dózsaváros civil szervezetei határozták el, hogy híd alatti piknikkel emlékeznek újra a születésnapra. A viadukt két oldaláról zászlókkal, lufikkal induló veszprémiek (közöttük a Cserhát, a Kertváros, Jutaspuszta és Újtelep képviselői is) középen, a kilátónál találkoztak, majd együtt vonultak le a híd alatt már felállított sörpadokhoz, asztalokhoz, hogy kellemes órákat töltsenek egymással beszélgetve, saját süteményt, kolbászt, szalonnát vagy éppen húsgolyókat, saját termésű „szőlőlevet” kínálva vitassák meg a szomszédság vagy a város eseményeit. Tóth József, az ismert DJ szolgáltatta a nosztalgiazenét, ami szintén hozzájárult a jó hangulathoz egészen addig, amíg felragyogott a völgyhíd augusztus 20-i piros-fehér-zöld díszkivilágítása.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában