Vígjátékot rendez Oberfrank Pál, Balázs Péter a művészeti tanácsadója

2023.08.28. 21:00

Sárkánnyá vált nagynénik megmentő hármasa

Három jóságos nagynéniről és csapodár unokaöccsükről szóló előadást visz színpadra Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója. Balázs Péter művészeti tanácsadóként segíti munkáját. A három sárkány című vígjáték november 3-tól lesz látható.

Rimányi Zita

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

Megtartották az első olvasópróbáját Hunyady Sándor A három sárkány című vígjátékának a Petőfi Színházban, a lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint. „A karakterek jellegzetesek, saját stílusjegyekkel, felismerhető modorral, humorral rendelkeznek, a szereposztás mindenkinek nagyon testhezálló. Szeretném, ha átéreznétek a történetnek azt a különleges hangulatát, ami átjárja végig a cselekményt. Az előadást dalok keretezik” – mondta Oberfrank Pál a megjelent művészeknek, és hozzátette: a díszlettervezővel, Egyed Zoltánnal arra törekednek, hogy realizmust csempésszenek a darabba, miközben megtartják azt a kellemes stílust, amiben játszódik a történet. Az előadásban közreműködnek kultúrakedvelő ifjak, a PetőfIfiAkadémia már elballagott hallgatói közül kerültek ki a szereplők.

A három sárkány valójában három jóságos nagynéni, akik kétségbe esnek unokaöccsük követelésétől, amely röviden egy budapesti táviratban összegezhető: „Pénzt vagy öngyilkos leszek!”. Az alma nem esik messze a fájától. Balázs, a távirat küldője, megörökölte apja, id. Csaholyi Balázs könnyelmű természetét, akit nővérei próbálnak kordában tartani. A fiú a fővárosban mulatozik, a szép Tatár Anna színésznőre szórja összes pénzét. A családi ügyvéd kevéssé bölcs tanácsára az apa viszi a pénzt Budapestre, majd maga is eltűnik az éjszakában. Ekkor a nagynénik nagy hármasa útnak indul, hogy rendet tegyen az elkanászodó férfiak között – olvasható a darab ajánlójában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában