Visszatapsolnák a Zircikont

2023.09.20. 18:00

Beszédes számok a bakonyi kisváros nagy fesztiváljáról

Újra részt venne a Zircikonon a nyári fesztiválon kikapcsolódók 97 százaléka – ez derült ki a közönségkutatás elégedettségi kérdőívét kitöltő ötszáz néző válaszaiból.

Rimányi Zita

Minden korosztály tagjait, zirciek és a környéken lakók tömegeit vonzotta a fesztivál, amire nagyobb támogatást kapott a város, mint eddig bármikor hasonló célra Fotó: Rimányi Zita

Először szervezték meg Zircen a Zircikon elnevezésű rendezvényt. Az elmúlt évtizedekben nem volt példa arra, hogy ekkora fesztivált tarthattak volna a bakonyi kisvárosban, erre a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatása adott lehetőséget. Így a VEB 2023 EKF-projektév egyik kiemelt rendezvénye volt a Zircikon. Aki akár egy programján ott volt, saját benyomásai alapján is csak azt mondhatja: kimondottan jól sikerült. A fő szervező, a zirci önkormányzat erről adatok révén is igyekezett meggyőződni. Felméréséből kiderült, hogy a résztvevők túlnyomó többsége meghívná egy következő hasonló eseményre ismerőseit.   

A válaszadások és a más módon eljuttatott pozitív visszhangok tanúsítják, hogy a vendégek elégedettek voltak a rendezvény szervezésével és lebonyolításával, a helyszíneivel és az infrastruktúrájával, a kulturális és a szórakoztató programokkal, továbbá a szolgáltatásokkal szintén. A fellépők közül ugyancsak többen kifejtették véleményüket, szóban még műsoruk után a szervezőknek elmondva és közösségi médiafelületeken, köszönetnyilvánításukat fejezték ki és nem fukarkodtak a dicsérő jelzőkkel, szintlépésről értekeztek. Ahhoz pedig, hogy az újonnan életre hívott Zircikon a történelmi város jelentős rendezvényévé vált, sokan hozzájárultak a munkájukkal. A szervezésből és a lebonyolításból mintegy hatvanan vették ki részüket, és csaknem nyolcvan önkéntes segítette munkájukat. 

Tizenkét helyszínen több mint ötven programot kínáltak a látogatóknak, huszonkét fellépő színvonalas műsorának tapsolhatott a közönség, öt nagykoncerten is ezrek buliztak együtt. Korábbi cikkeink révén feleleveníthetik a feledhetetlen hangulatot, Halász Judit éneklését, a KFT, Margareték és Bagossyék zenélését. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában