Poéták Füreden

2023.09.09. 23:00

Farkas Wellmann Endre nyerte a 31. Quasimodo költőverseny fődíját

A 31. Quasimodo költőverseny fődíját Farkas Wellmann Endre A vándor című költeményével érdemelte ki. A balatonfüredi Anna Grand Hotelben tartott pénteki díjátadó ünnepségen Szentmártoni János, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) helyettes államtitkára a versek küldetéséről szólt megnyitóbeszédében.

Szentmártoni János, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) mûvészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkára (b) átadja a nagydíjat Farkas Wellmann Endrének a 31. Salvatore Quasimodo Nemzetközi Költőverseny díjátadó ünnepségén a balatonfüredi Anna Grand Hotelben

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A kétnapos irodalmi fesztiválon kiállítás, koncertek és kötetbemutatók várják a közönséget. 

A költőversenyre idén több mint háromszáz vers érkezett. A zsűri döntése értelmében a fődíjat Farkas Wellmann Endre A vándor című költeményével érdemelte ki. Különdíjban részesült Jóna Dávid Patchwork című verséért, a zsűri Térey János-díjjal ismerte el Payer Imre Rapszódia tájakról, időkről című alkotását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában