Veol podcast

2023.09.12. 10:00

Független filmesként aratja sikereit Buvári Tamás

Komaniczki Zoltán

Filmet rendez, forgatókönyvíró, producer, a veszprémi SzeretFilm Stúdió vezetője; alkotásait bemutatták Velencében, Szarajevóban, Los Angelesben, és számos nemzetközi filmfesztiválon; itthon díjazták a Magyar Filmszemlén, a Kamera Hungárián, elnyerte a Filmkritikusok díját Buvári Tamás, a műsor vendége.

A beszélgetésből kiderül, hogy Buvári Tamás ígéretes filmesként Budapestről tette át működési és lakóhelyét a veszprémi régióba – a döntés oka az volt, hogy feleségével együtt úgy érezte, értékesebb, az elképzeléseiknek inkább megfelelőbb környezetet biztosíthatnak gyermekeik neveléséhez, ha Bándra költöznek, még úgy is, hogy így karrier szempontjából talán kevesebb lehetőség adódik; mint mondta, nem bánta meg a váltást. Első komolyabb munkája a közösségi finanszírozással készült Szeretföld - 2017-re megvalósult a háborúellenes alkotás, majd megalakult a veszprémi SzeretFilm Stúdió, amely amellett, hogy játék-, reklám, vagy akár imázsfilmeket készít, tánctagozatot is működtet, amelynek vezetője Turós-Máté Kinga táncművész, -pedagógus.
A mikrofonnál Komaniczki Zoltán. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában