Játssz és nyerj!

2023.09.09. 18:00

Országos angolversenyen remekelt a pápai diák

Második helyezést ért el Szakács Panka, a Tarczy Lajos Általános Iskola tanulója a Play and Win című országos angol tanulmányi versenyen. A pápai diák mindössze egy ponttal maradt le az első helyről.

Haraszti Gábor
Stall Anita felkészítő és Szakács Panka a nyereményekkel
Forrás: iskola

A megmérettetés idén ünnepli 18. születésnapját, a versenyen szókincsfejlesztő feladatok, hallás utáni és olvasottszöveg-értési feladatok, kreatív projektmunkák várták a diákokat.

– A tavalyi tanévben angoltanárom, Stall Anita biztatására kipróbáltam egy számomra új, négy fordulóból álló angol nyelvi versenyt, mely fordulóról fordulóra nehezedett, s bár én a Kids kategóriában neveztem, mondhatom, nagyon sok, trükkös, időigényes és nagymértékű kreativitást igénylő feladatot kellett megoldani viszonylag rövid idő alatt – mesélte a Tarczy hatodik osztályos diákja. – Ami az igazi fejtörést okozta, hogy a feladványok sokszor több megoldást is sejtettek, de végül mindig egy megoldás volt a befutó, amelynek megtalálása komoly koncentrációt igényelt részemről. Szerencsére Anita néni hasznos tanácsokkal látott el, segített koordinálni a feladatvégzést. Nélküle többször feladtam volna, pedig nem vagyok az a feladós típus. Végül közel 155 diák közül 400 pontból 397,5 ponttal második helyezést értem el, egy ponttal lemaradva az első helyről. Végtelenül örültem az eredménynek, már csak azért is, mert az oklevél mellé nagyon hasznos ajándékokat kaptam – tette hozzá Panka. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában