Népszerű a pályázat

2023.10.06. 16:00

Könyvfaló az olvasás népszerűsítéséért

Az Országos könyvtári napok első eseményeként a balatonalmádi Pannónia Könyvtár lezárta az egész éves olvasásnépszerűsítő programját, a Könyvfalót.

Kovács Erika

A program minden résztvevőjét megjutalmazták az eredményhirdetésen

Forrás: Pannónia Könyvtár

Az illetékesek elmondták, idén 70 gyermek olvasott együtt, nemcsak Balatonalmádiból és a környező településekről, hanem sok nyaraló is csatlakozott, így Budapestről, Győrből, Törökbálintról és Budakesziről is. 

A Pannónia Könyvtárban már nagy hagyománya van az olvasás népszerűsítésének. A könyvtárosok hisznek abban, hogy ezt a gyermekeknél kell elkezdeni, ezért 2008 óta minden évben megszervezik a Könyvfaló elnevezésű olvasópályázatot, amely hatalmas népszerűségnek örvend az általános iskolások körében. A recept egyszerű: a gyerekek elolvasnak egy ajánlott könyvet, és kitöltenek egy pár soros feladatlapot. Minden helyesen kitöltött lapért baglyot kapnak, melyre érdemes vigyázniuk: a zárórendezvényen az sokat ér. Minél több baglyot tudnak összegyűjteni, annál értékesebb tárgyi jutalmakra tudják azokat beváltani. Így nemcsak a korcsoportonként legügyesebb olvasókat ajándékozzák meg a szervezők, hanem minden résztvevő elégedetten és boldogan távozik a „bagolyvásárról”. 

Az idei záróprogramon is kihirdették az olvasókategóriák győzteseit, akik a legtöbb baglyot gyűjtötték, ők értékes jutalmat kaptak. A legügyesebb diák Evans Indigó, Kacz Gergő, Kacz Boglárka és Feil Milla volt. Üres kézzel senki sem távozott, mert meglepetések várták a lelkes könyvfalókat. Az új évad már elindult, a legfrissebb könyvfalós könyvek már a könyvtár polcain várják a bagolygyűjtőket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában