Marcipán kiskertje

2023.10.02. 15:00

Mesekönyvet írt az óvodapedagógus

Marcipán kiskertje címmel megjelent első mesekönyvét mutatta be munkatársainak az ajkai Vizikék óvoda egykori óvodapedagógusa, Flöchel-Farkas Mária szeptember végén az intézményben. A könyv 12 mesés történetet tartalmaz a kiskert szereplőiről. Az olvasó megismerheti Répa Regő, Saláta Sára, Paradicsom Pál kalandjait.

Tisler Anna

Flöchel-Farkas Mária (balról a második) kötetét mutatták be az óvodában. A szerző mellett zöld színű felsőben Balatinczné Németh Mónika óvodavezető-helyettes látható

Fotó: Gyarmati László

A bemutatón az író elmondta, hogy korábban már írt két családregényt, az ő és a férje családjának a történetét dolgozta fel. A mesekönyvében azért a természettel, a kertészkedéssel foglalkozik, mert ő maga is szívesen termel zöldséget, gyümölcsöt, valamint a Zöld Óvoda program beindításában is nagy szerepe volt. A könyv olyan recepteket is tartalmaz, amelyeket az anyukák a kisgyermekekkel el tudnak készíteni. A meséket az egykori óvodás, Molnár Kincső illusztrálta, aki ma már a Fekete–Vörösmarty-iskola nyolcadikosa. A könnyen megjegyezhető történeteket az óvodában is felolvassák, majd azokat rajzban dolgozzák fel a kisgyermekekkel, és rajzversenyt hirdetnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában