Veol podcast

2023.11.19. 09:00

Nemzetközi színvonalú kiállításokat szervez a veszprémi galériavezető, Dohnál Szonja

Komaniczki Zoltán
Dohnál Szonja
Fotó: Komaniczki Zoltán

Művészettörténész-muzeológusként dolgozott a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban; 2016-ban a veszprémi Művészetek Házánál helyezkedett el; nagyszabású, kivételes színvonalú kiállítások kurátora, az ipar-, a textil-, az ékszer- és üvegművészet elkötelezettje – a műsor vendége Dohnál Szonja, a Művészetek Háza Veszprém szakmai igazgatóhelyettese, galériavezető.
A beszélgetés során szóba kerül hogy korábban is nemzetközi hírű tárlatok jellemezték a Művészetek Házát, és az elmúlt időszakban sem történt ez másképpen; sőt, olyan újdonságokkal jelentkezett az intézmény, amelyek párjukat ritkítják itthon, de talán határokon túl is. Különlegességként jött például a Glass Focus, majd az intézmény legutóbbi szenzációs kezdeményezése a MÁMORT! Európai Kortárs Ékszerművészeti Kiállítás megnyitása volt. Dohnál Szonja elmondta, azzal a fő céllal szervezték meg a tárlatot, hogy ne csak az ékszereket, hanem magát a műfajt és a művészeket is megismertessék a közönséggel. Az igazgatóhelyettes beszélt arról is, hogy a jövőben is tervezik hasonló  gyűjtemények bemutatását, folyamatosan szerveznek ipar-, textil-, ékszer- és üvegművészeti kiállításokat, és természetesen folytatódnak a hagyományos egyéb kortárs képzőművészeti és irodalmi rendezvények.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában