Egyetem

2023.11.21. 19:00

Tiéd a tér! - Nemzetközi konferenciát rendeznek a Pannon Egyetemen

Idén másodszor rendezik meg a Nemzetközi Szocio-Kraft Konferenciát a Pannon Egyetem B épületében november 23-24-én.

Benkő Péter

20210326 Veszprém Illusztráció A veszprémi Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar GTK épülete Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

A program a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-iASK), a Semmelweis Egyetem Szociális Vezetőképző Tudásközpontja és a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervezésében valósul meg, hogy megmutassák, a szociális szolgáltatások területe hogyan képes a kooperáció és a reziliens működés fejlesztésére a kultúra eszközeinek használatával.

A helyszín a 2023-as év Európa Kulturális Fővárosa, a Socio Summit 2023 felhívja a figyelmet arra, hogy a kultúra mindenkié. Hangsúlyozza, hogy fiatalok, idősek, kicsik és nagyok egyenlő eséllyel kell, hogy részesüljenek a kulturális értékekben. A választ az alábbiakra keresik: mi lehet a művészet küldetése az esztétikai tapasztaláson túl, miként válhat a kultúra a társadalmi integráció, a közösségfejlesztés, a szolidaritás élő eszközévé, hogyan szólhat a kultúra mindannyiunkhoz?

A program szlogenje Tiéd a tér – Kultúra és együttműködés, ami kiválóan mutatja azt az elhatározást és szándékot, melyet a szervezők úgy fogalmaznak meg, hogy ez a kreatív színtér – a konferencia színtere –, a találkozások, beszélgetések helye. Olyan környezet, ahol jól érzik magukat a résztvevők, ha kiállításnak ad otthont éppúgy, mint amikor játszó- vagy piactérré alakul át.

Olyan előadókkal ismerkedhetünk meg, akik hivatásuk legjavát hozzák el, a különböző tudományterületek képviselői a legfrissebb kutatási eredményüket ismertetik meg. Helyet kapnak szociológiai, szociálpolitikai témájú előadások éppúgy, mint tudománytörténeti, művészetelméleti, mentálhigiénés prezentációk. Cél az is, hogy a kutatók és kutatóintézetek, tudományos csoportok később hálózatos működésben folytassák a szakmai diskurzust. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában