Olvasónktól

2023.12.13. 18:00

Évzáró a Szépírók Asztaltársaságánál

A Szépírók Asztaltársasága évzáró rendezvényt tartott a minap. Az összejövetelt az adventi ünnepkör jegyében rendezték, melyre meghívást kapott a tósokberéndi egyesület néhány tagja.

Veol.hu

Pixabay-illusztráció

A délutánt  a veszprémi TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad tagja, Battyányi-Nagy Annamária előadóestje színesítette Szélessy Balázs ének- és gitárkíséretével. Annamária bemutatkozáskor elmondta, hogy több szállal kötődik Ajkához. A versek, dalok, melyeket előadott, ívet alkottak a haza, az otthon, a család és a karácsonyi ünnepek meghittsége köré. 

A rendezvény hivatalos része közös karácsonyi énekkel zárult. A folytatásban vendéglátás, majd a szépírók karácsonyi ajándékozása következett. A tagok az előző hónapban egy kalapból kihúzott nevű társhoz írtak verset, melyet itt felolvastak. Mindenki a leírtak alapján felismerte magát és vidáman átvette ajándékát. 

A délután estébe fordult, ezért a vendégek jókívánsággal és közös búcsúnótával távoztak. A magukra maradt szépírók ezután kötetlen beszélgetéssel, majd Józsa Károly citerazenéjével és énekléssel zárták a napot. A kellemes, jó hangulatú összejövetelt a szépírók vezetője, Oravecz Edit zárta; megköszönte a tagok egész évi aktív részvételét. Útravalóként az ünnepekre Józsa Károly elszavalta Szabolcska Mihály Egy nap, meg egy este című versét, amellyel kívánok mindenkinek szeretetteljes, áldott, békés karácsonyi ünnepeket.

Bakonyiné Nyitrai Gizella
Ajka

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában