Plakátok és tanulmányrajzok

2024.03.24. 09:00

A gyermekvédelem a diákok munkáiból nyílt kiállítás fő témája (képgaléria)

Galériává változott a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma folyosója, ahol a művészetis diákok alkotásait állították ki. A galériában többek között plakátok, tanulmányrajzok, projektmunkák kaptak helyet.

Haraszti Gábor

A megjelent tanulókat Kerpel Péter tagozatvezető köszöntötte, aki elmondta, a képzőművészetis diákok annyi szép munkát készítenek a tanév során, hogy amikor a félévi értékeléskor összegyűjtik a legjobban sikerült alkotásokat, a díszterem kicsinek bizonyul, így a munkák egy részét a folyosógalérián állítják ki.

A tárlaton az alsóbb és a felsőbb évesek is bemutatkoznak
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

– A tárlat gerincét a 11. és 12. évfolyamosok plakátjai alkotják, azok, amelyeket a várpalotai gyermekvédelmi szervezet pályázatára készítettek. Általában analóg formában elkészített és digitálisan továbbfejlesztett munkákról van szó, amelyek nagyon izgalmasan mutatják be, hogy a gyerekek miben érdemelnek odafigyelést, védelmet, szeretetet, gondoskodást. A plakátok mellett a korábban megszokott témákból és technikákból (akvarell, ceruza, tus, toll) is látható egy-egy mű. Tanulmány­rajzokkal, projektmunkákkal, nyomatokkal találkozunk, de akadnak igényesen elkészített szorgalmi feladatok is, melyeket otthon, szabadidejükben alkottak meg a gyerekek. Ezek azért izgalmasak, mert a saját világukat mutatják meg. 

- A felsőbb évesektől azt várjuk, hogy vizuális választ adjanak egy-egy kihívásra, továbbgondolják azt, és egyéni, kreatív megoldásokkal dolgozzanak. Az alsóbb évesek pedig megtanulják, hogyan lehet az adott technikával kivitelezni a klasszikus képi feladatokat, aztán az évek múlásával mindenki létrehozza a saját képi világát – fogalmazott Kerpel Péter.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában