Megmérettetés

2024.03.25. 17:00

Batsányis sikerek a SZAKE versenyein

A Batsányi János Gimnázium és Kollégium diákjai ebben a tanévben is megmérették magukat a Szakmai Középiskolásokért Közhasznú Kulturális Egyesület (SZAKE) által szervezett közismereti vetélkedőkön.

Tóth B. Zsuzsa

Az első félév során két előzetes, internetes fordulón kellett sikerrel szerepelniük, hogy a versenyek országos döntőjébe jussanak, amelyet a hétvégén tartottak a hagyományoknak megfelelően Budapesten, a Stefánia Palotában. Az ünnepélyes megnyitón a Batsányi Gimnázium pedagógusa, Riba Erzsébet a legeredményesebb felkészítő tanár elismerő oklevelet vehette át a SZAKE vezetőségétől. 

Kötéljártó Áron József, Balogh Alfonzina, Szőcze Botond Dominik (12. A), és köztük felkészítő tanáruk, Tarnóczay Géza
Kötéljártó Áron József, Balogh Alfonzina, Szőcze Botond Dominik (12. A), és köztük felkészítő tanáruk, Tarnóczay Géza 
Fotó: iskola

Az Örökségünk ’48 történelmi vetélkedőn a Balogh Alfonzina, Szőcze Botond Dominik (12. A), Kötéljártó Áron József (11. B) összetételű csapat bizonyította tudásáról a zsűrit a reformkorral, az 1848-1849-es forradalommal és szabadságharccal kapcsolatosan. A diákok úgy értek el országos negyedik helyezést, hogy csak két ponttal maradtak le a győztes zalaegerszegi gimnazistáktól. Felkészítő tanáruk Tarnóczai Géza volt.

Országos első helyezést ért el a Szabó Eszter Anna, Bicsérdi Csongor, Merse Benedek alkotta csapat a Magyarország az én hazám versenyen, amelyen országismereti, földrajzi, történelmi feladványokat kellett megoldaniuk. A Kovács Áron, Szalai Attila István, Szigeti Barnabás Ernő összeállítású formáció pedig országos harmadik helyezett lett. Mindnyájan a 11. A osztály tanulói. Felkészítő tanáruk Riba Erzsébet volt.

A Magyarok Európában című sporttörténeti témájú versenyen a 10. A osztályos Bakler Zita, Egyed Tamara, Virág Lilla csapata országos negyedik helyezést ért el, míg a Koleszár Bíborka, Németh Petra, Somogyi Gergely 11. A alkotta csapat kilencedik helyezett lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában