Irodalom

2024.03.20. 07:00

Versek szeretetről, emberi kapcsolatokról a pápai könyvtárban

Aranyosi Ervin költő, spirituális gondolkodó, tanító, hahotajóga-tréner volt a Jókai Mór Városi Könyvtár vendége. Az író-olvasó találkozóra a poéta egy kifejezetten a pápai alkalomra írt verssel hívogatta az érdeklődőket.

Haraszti Gábor

Szerelemről, szeretetről is mesélt a hallgatóságnak Aranyosi Ervin Fotó: Haraszti Gábor

Aranyosi Ervin versei elsősorban a szeretetről, mosolyról az emberi kapcsolatokról, hitről, önismeretről, állat- és természetszeretetről szólnak. Alkotásaiból az élet szeretete árad, mely olvasóira is átterjed. Legújabb verseskötete márciusban jelent meg, amely a Hadd lássam a mosolyod! címet kapta. A benne szereplő versek hasonlóan elgondolkodtatóak, mint a korábban már megjelent kötetek. A benne található 312 vers pedig a szerzőtől megszokott témákban – szeretetről, emberi kapcsolatokról, természetről és olykor a vidámságról – szólnak. Aranyosi Ervin azt mesélte, későn, 50 éves korában kezdett el írni, azóta viszont szinte mindennap születik egy-egy új költemény.

Fotó: Haraszti Gábor

– 50 éves korom előtt is voltak már próbálkozásaim, de az igazi áttörés körülbelül tíz évvel ezelőtt következett, amikor a Mosolyogj, Magyarország! Mozgalom felkérése írtam egy verset, ami annyira jól sikerült, és annyian szerették, hogy azóta közel hétezer alkotás született. Úgy érzem, hogy fentről kapom ezeket a verseket, nem is nagyon szerkesztgetem őket, a rímre azért figyelek, egyszerűen csak jönnek, és akkor írnom kell. Küldetésemnek tekintem, hogy segítsek embertársaimnak egy boldogabb világ lehetőségét felfedezni a saját életükben. Igyekszem tükröt tartani eléjük, erősíteni a hitüket és jóra tanítani őket – emelte ki a költő. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában