Lélektől lélekig

2024.04.19. 20:54

Az érzelmekre osztották a főszerepet a Léleknyitogató veszprémi ceremónián (képgaléria)

A "Valaki mondja meg, milyen az élet" címet kapta idén a VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválján a megnyitó műsora, és ezzel nehéz kérdést fogalmaztak meg a szervezők. Jó eszközhöz nyúltak viszont, amikor a válasz néhány árnyalatát érzékeltették, mert erre talán nincs is jobb, mint a zene és a tánc.

Rimányi Zita

A Léleknyitogató ceremónián az érzelmekre osztották a főszerepet

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A Veszprémi Petőfi Színház szokás szerint összművészeti produkcióval nyitotta meg lelkekre ható fesztiválját, pénteken délután a zenés, táncos összeállításban szerepeltek a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió és a Veszprém Cheerleaders tagjai, a Petőfi Akadémia évfolyamaira járók és természetesen a társulat neves művészei. 

Már ebben a közös műsorban, a Léleknyitogató ceremónián az érzelmekre osztották a főszerepet. Láthattak az érdeklődők többek közt jazz-balettet, énekes és cirkuszművészeti előadást, zsonglőrszámot, lelkes és tehetséges fellépőket, a színészi pályára vágyókat és olyanokat, akik már régóta arra ítélték magukat. Talán így együtt még hatásosabb volt üzenetük, amely a kitartásról és a bátorságról, a szeretetről és a szerelemről, az elfogadásról és az őszinteségről szólt. Kinek-kinek arról hangsúlyosabban, amelyik jobban megérintette az alapján, amit már eddig átélt. 

A péntek délutáni ceremónia persze csak az alapozást jelentette, a hangolódás élményét nyújtotta az esti programok és a következő két nap eseményei előtt. Érdemes válogatniuk köztük, ha közvetlenül szeretnének részesülni a színház gyógyító erejéből. Szerepel a kínálatban nemzetközi színházi előadás, ősbemutató, gyermekdarab, budapesti vendégjáték, kortárs táncelőadás, különleges képzőművészeti kiállítás, könnyűzenei program, filmvetítés, állatvédelemhez kapcsolódó bemutató és szűrővizsgálatok igénybevételére nyílik lehetőség. A részletes programot korábbi cikkünkben közzétettük. Egy másik írásunkban pedig azt hangsúlyoztuk, hogy a fesztivál lényege, hogy ezúttal nem hagyja magára a nézőket a színpadi produkciók hatására bennük kavargó gondolatokkal, mert azok közös átbeszélésére, feldolgozására teremt számos alkalmat a különleges fesztivál.  

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában