Nagyon Balaton

2024.04.09. 15:10

Idén is világsztárok a fesztiválkínálatban

Gregory Porter Veszprémben, a Morcheeba Paloznakon, Jan Blomqvist Tihanyban, a Purple Disco Machine és Elderbrook Zamárdiban ad koncertet a MOL Nagyon Balaton idei nyári fesztiválsorozata keretében.

MTI

Kapolcstól Balatonfüreden és Keszthelyen át egészen Siófokig számos világsztár, valamint Azahriah-tól Zoránig hazai művészek százai lépnek fel. Várhatóan idén is több százezer vendéget vonzanak a tó környékére a kulturális események és fesztiválok – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024-ben a Jazzpiknik, a VeszprémFest, a Strand Fesztivál, a Balaton Piknik, a ZamJam, a Kultkikötő, a Művészetek Völgye, a Balaton Sound, a B my Lake, a Veszprémi Utcazene Fesztivál vagy a Plázs mellé újabb nívós produkciók sorakoznak fel. A MOL Nagyon Balaton része idén a Be Massive Horizon programja, a balatonakarattyai Peter's Terasz és az alsóörsi Tábor Fesztivál is. A Bagossy Brothers Company Balaturné címmel ötállomásos biciklis miniturnét szervez a tó körül. Mint írták, több mint egy évtizedes fennállása óta a Nagyon Balaton a hazai turizmus egyik legfontosabb védjegyévé vált. Az alapítók feladatuknak tekintik, hogy a hazai és külföldi látogatók a sokszínű kulturális és gasztronómiai kínálat ismeretében látogassák meg és térjenek vissza a Balatonhoz.

Az idei szabadtéri programok sorát a Be Massive Horizon nyitja Balatonbogláron május 25-én, majd június 8-án Szántód-Tihany között félúton az új kompok avatójával folytatódik a Horizon-partik sorozata. 

Júniustól a Kultkikötő programjai Balatonszárszótól Alsóörsön át Balatonföldvárig színházzal, filmklubbal, klasszikus és könnyűzenei programokkal nyújtanak kikapcsolódási lehetőséget. 

A Balaton Piknik június 14-től 16-ig ezúttal Tihanyba érkezik. A fő helyszínen szombaton és vasárnap piac, kortárs művészek pop-up tárlatai, estefelé koncertek, világsztár dj-k várják a közönséget, köztük Worakls és Jan Blomqvist. 

Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye, az 56. Kékszalag július 18-án rajtol Balatonfüredről, két nappal később lesz az idei Balaton-átúszás Révfülöp és Balatonboglár között. A VeszprémFesten július 16-20. között Gregory Porter, a Toto, Paloma Faith, a Milky Chance, valamint José Cura lép fel, Snétberger Ferenc pedig három nap három különböző műsort ad elő a Jezsuita Templomkertben.

A Művészetek Völgye összművészeti fesztivál több ezer programmal, többek között az Elefánt, a 30Y, a Parno Graszt és Platon Karataev koncertjével készül július 19. és 28. között Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. A Paloznaki Jazzpikniken augusztus 1-től 3-ig Anastacia-, Brand New Heavies-, Morcheeba-, Izo FitzRoy- és Tony Hadley koncert is lesz, július végén pedig a Veszprémi Utcazene Fesztivált rendezik meg.

A rockzenét kedvelőket a Tábor Fesztivál várja Alsóörsön augusztus 28-tól 31-ig a Stratovariusszal, a Toy Dollsszal és a Korpiklaanival. Június első szombatján a borrajongó természetbarátoké lesz a főszerep a Szent György-hegy Hajnalig eseményen, a szentgyörgyvári Margófeszt irodalmi és filmprogramjait pedig kiegészíti Bödőcs Tibor, a Péterfy Bori & Love Band, a hiperkarma és a Platon Karataev.

– Május végén jelenik meg a Best of Summer című kiadványunk, amely a régió eseményeinek programjait mutatja be, a közösségimédia-felületeken pedig naponta adunk hírt a Balaton eseményeiről – mondta Váncza Panna, a MOL Nagyon Balaton vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában