Helyi kultúra

2024.04.18. 13:00

Mága Zoltán hegedűvirtuóz Sümegen ad koncertet

Mága Zoltán világhírű hegedűművész, Liszt Ferenc-díjas zenész és érdemes művész az 50 év, 50 koncert sorozaton belül Papp Imre várkapitány meghívására ismét Sümegre látogat, ahol a plébániatemplomban ad előadást május 10-én 18 órától – derült ki a Sümegiekkel Sümegiekért oldaláról.

Kovács Erika

Azt írták, a koncert a fiatalon elhunyt ifjabb Papp Imre emléke előtt is tiszteleg, aki barátja és mecénása is volt a művésznek, ezért sümegi koncertjein mindig felcsendülnek ifjabb Papp Imre kedvenc dallamai is. Sajnos már nem él, de sok minden emlékeztet rá, így például a várban megvalósult fejlesztések, a 84-es főúton kialakított körforgalom, valamint a tanuszoda. Mint ismert, Mága Zoltán hegedűvirtuóz játékát világszerte elismerik, több mint száz országban, a világ legrangosabb koncerttermeiben lépett már fel. Repertoárja a népzenétől a klasszikus darabokon át egészen a jazzig és a könnyűzenéig terjed, képviselve egyben a magyar kulturális tradíciókat, a magyar zenei kultúra egyetemességét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában