Vidám figurák csoport

2024.04.16. 22:00

Porondon a nemesgörzsönyi bábok

Az Amatőr bábjátszás fejlesztése a Kárpát-medencében projekt keretében bábostalálkozóra készül a nemesgörzsönyi gyermek bábcsoport. A tavaly megalakult Vidám figurák csoport 2023-ban új tagokkal bővült, így egy népes gyermeksereggel készülnek arra, hogy ország-világnak megmutassák a világszenzációt, melyet egy cirkuszi porondra álmodtak meg.

Haraszti Gábor

Majd’ egy osztálynyi gyermek bábozik a Vargha Gyula Református Óvoda és Általános Iskolában a Pulay Róbertné Krisztina és Balikóné Maitz Adrienn Ildikó által vezetett bábcsoportban – írja a Nemzeti Művelődési Intézet. A gyermekek tavaly részt vettek a veszprémi Bűvös bábos fesztiválon, most pedig a május 11-ei regionális bábtalálkozóra készülnek. A bábok, kellékek mind az iskola pedagógusai által készültek, a csoportvezető elmondása alapján példaértékű összefogás övezi az iskolában a felkészülést. A cirkuszi produkcióban láthatjuk majd Igor, a medve, Charlotte, a mókus és sok egyéb állat szenzációs produkcióját. A bunraku típusú bábokat sok esetben több gyermek mozgatja együtt, ami igazán komoly összpontosítást igényel minden résztvevőtől. A csoportot Sarkadi Nagy László és Végh Zsolt, a Pegazus Színház művészei mentorálják. Világszenzációt ígérnek a gyerekek a találkozóra, melyet május 11-én Veszprémben mutatnak be.

Cirkuszi produkció készül Nemesgörzsönyben
Cirkuszi produkció készül Nemesgörzsönyben
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A program az Amatőr bábjátszás fejlesztése a Kárpát-medencében projekt keretében valósul meg, melynek lebonyolítója a Pápai Művelődéstörténeti Társaság. A program szakmai vezetője a Pegazus Színház, a szervezésben pedig partnere a Nemzeti Művelődési Intézet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában