A Vigadó hangulatát idézik

2018.03.13. 11:00

Zenéből, táncból igazán nem volt hiány az ajkai nőnapi gálán

Az operettrajon-góknak fergeteges színházi élményt nyújtott a napokban az Orfeum Vándorszínpad nőnapi gálaműsora a művelődési központ színháztermében.

Borsos Renáta

Teremi Trixi és Bálint Csaba a Mágnás Miska egyik jelenetében a Csiribiri kék dolmány című betétdalt adta elő Fotó: Györkös József

A hölgyek mellett a két tenor alakítása is nagy sikert aratott

Az előadóművészek produkciói, a lendületes tánckar, az attraktív jelmezek és a régi Pesti Vigadó hangulatát idéző díszlet hatására a közönség gond nélkül kizökkent a hétköznapok monotonitásából.

Az operettdarabokból ismert örökzöldek könnyed eleganciája – a humor elemeivel vegyítve – minden jelenlévőt olyan álomvilágba repített, amiről a sajátos zenei műfaj szól. A fellépők az operett- slágerek mellett a színház dramatikus eszközeivel is átszőtt, híres musicalek betétdalaiból is adtak elő válogatást. A primadonna szerepkörében a koloratúrszoprán színésznő, Fonyó Barbara királynői kisugárzásával és professzionális hangjával szinte azonnal elnyerte a nézők szívét. Szubrettként – ez idáig a legfiatalabbként Bársony Rózsi-emlékgyűrűvel kitüntetett művésznőt –, Teremi Trixit és az est férfi nézőit előadásmódjával különösen elbűvölő Birinyi Mónikát ünnepelte a közönség. A hölgyek mellett a két tenor alakítása is nagy sikert aratott. Színpadra lépett az Érdemes Művész Berkes János operaénekes és a társulat alapítója, Bálint Csaba.

A fellépő művészek a finálé jelenetében Fotó Györkös József

A muzsikával szárnyaltak – a teljesség igénye nélkül –, a Marica grófnő, a Csárdáskirálynő, a Mágnás Miska, a My Fair Lady, Az operaház fantomja, a Hair ma is töretlen népszerűségnek örvendő dallamai közt. Arra, hogy az eklektika képes-e harmóniában létezni, a nézők egyöntetű választ adtak a műsor végén. A műfajok és a művészek iránti elismerés ékes bizonyítékául szolgált, hogy a telt házas gálát a publikum vastapssal honorálta.

Igyekszünk sokoldalúnak és sokrétűnek megmaradni

A hazánkban és külföldön is elismert Orfeum Vándorszínpadot, a zalaegerszegi társulatot Bálint Csaba álmodta meg és hívta életre 2008-ban. Kérdésünkre elmondta, hogy a vágyott koncepciója az volt, hogy Kovács József halála és az Interoperett megszűnése utáni űrt betöltse. Elszántan hitt abban az elképzelésében, hogy a 21. században is van igény korosztálytól függetlenül a minőségi, hangulatos, táncjelenetekkel is gazdagított tradicionális operettre. Repertoárjukban – mivel a zenei műfajok remek lehetőséget adnak az egymás közötti átjárásra – nemcsak operett, hanem opera, musical, sanzon-kuplé, valamint népszerű és ismert magyar nótákból álló összeállítás is szerepel. – Szerencsés embernek mondhatom magam, mert kedvelt tevékenységem a munkám, az életem része, vagy inkább egésze – jegyezte meg mosollyal az arcán a társulat vezetője és aktív szereplője.

Teremi Trixi és Bálint Csaba a Mágnás Miska egyik kedvelt jelenetében a Csiribiri kék dolmányt adták elő Fotó: Györkös József

– Az állandó orfeumi tagok mellett az évek folyamán az operettjátszás színe-java vendégművészként megfordult társulatunkban, amire nagyon büszke vagyok. Többször dolgoztunk Oszvald Maikával, Pitti Katalinnal, Kállai Borival, Berkes Jánossal és sok más híres művésszel. Tematikus műsorainkkal járjuk az országot, a nevünkből adódóan, mint ahogy régen az Orfeumban, nálunk is több zenei stílus és műfaj megfér egymás mellett.

Musicalműsorunk esetében is hívunk közkedvelt művészeket, Koós Rékát, Foki Veronikát, Fonyó Barbarát. Igyekszünk sokoldalúnak és sok- rétűnek megmaradni – nyilatkozta Bálint Csaba, aki teljes lényével a művészetnek, vándorszínházának él.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában