Balatonfüred

2017.11.28. 20:19

Izgalmas csata volt

Az utolsó pillanatig izgalmas volt a Balatonfüredi KSE-Komló rangadó kedden a férfi kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

BKSE-Komló 25:23 (13:9)

Balatonfüred, 500 néző. V.: Nagy, Túróczy. Balatonfüredi KSE: Fazekas – HORNYÁK 6 (2), KASPAREK 4, Németh 1, TOPIC 3, Szita 2, Bóka 1. Csere: Bősz (kapus), Debreczeni 1, Karvatski 1, KEMÉNY 4, Semenov 1, Varsandán, Máthé 1. Edző: Csoknyai István. Komló: Selymes – Szkokán 2, Obradovic 1, Balász, JERKOVIC 7, Grünfelder 1, MARKOVIC 5 (3). Csere: Granic (kapus), Sunajko 2, Pribanic 2, Kovács 1, Katzirz, Laufer 2 (1). Edző: Kilvinger Bálint.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 4/3.

A sikertelen EHF-kupa selejtezőt követően nem várt könnyű feladat a Balatonfüredi KSE-ére, amely kedden a remek szezont futó Komlót fogadta a bajnokságban.

A vendégeket szép számú drukkerhad kísérte el, a baranyaiak óriási lelkesedéssel biztatták kedvenceiket.

Két hazai gól után Jerkovic szépített, Markovic pedig hetesből egyenlített. Nem sokkal később ismét kettő volt a fürediek előnye, Kasparek és Bóka volt eredményes. A Komló lelkesen üldözte ellenfelét. Jerkovic már három gólnál járt, a 9. percben 4:4 volt az állás.

A folytatásban a komlóiak vezetést szereztek (4:5), a BKSE támadójátéka erősen akadozott. Hornyák értékesített hetese után Szita törte meg a csendet, majd Karvatski talált be 15. perc: 7:5. Nagy esélyt kapott a BKSE, amely kettős emberelőnyben támadhatott, ennek ellenére a Komlónak sikerült kiegyenlítenie, 20. perc: 7:7.

Jól védekeztek a vendégek, igaz, a Balaton-partiak sokszor könnyítették meg indokolatlan hibákkal a dolgukat. Kemény-gól után Hornyák értékesített egy letámadást, ismét sikerült előnyhöz jutni, 24. perc: 9:7.

Hárommal vezetett a BKSE, amely összekapta védekezését és „könnyű” gólokat szerzett. A 28. percben Hornyák növelte a különbséget, 12:8. A szünetre is maradt ez a differencia.

Jól kezdte a második félidőt a Füred, ám a Komló hamar felzárkózott a góllövésben, 43. perc: 19:17. Ebben az időszakban egyik oldalon sem jeleskedtek a védekezések és a kapusok.

Ismét hárommal (21:18) vezetett a házigazda, amikor Debreczeni ziccert hibázott. A füredi játékos nem sokkal később megkapta harmadik kétperces kiállítását. Kissé könnyű síppal fújták a hazai faultokat a játékvezetők, Fazekas hetes védéssel kozmetikázott a dolgon.

Az 50. percben 21:19 állt az eredményjelzőn. Laufer értékesített büntetőjével már csak egy volt közte (21:20), vérszemet kapott a Komló, amely még nagyobb elánnal vetette magát küzdelembe.

Csoknyai István időt kért, próbálta a Füred rendezni a sorokat. Sikerült, Semenov és Németh is szép gólt dobott, a másik oldalon csak Markovic talált be, 53. perc: 23:21.

A vendégeken volt az időkérés sora, majd Pribanic szépített is. Minden találatnak nagy jelentősége volt már ekkor, Kasparek gyötörte a kapuba a labdát, 24:22.

Fazekas védett fontos helyzetben, másfél perc volt hátra, amikor a vendégek időt kértek. Jerkovic szépített, a hazaiak 24:23-nál támadhattak. Igyekeztek lepörgetni az órát, végül passzív jelzésnél, két másodperccel a dudaszó előtt a fiatal Máthé vágta a hálóba a labdát.

Csoknyai István: – Mindkét csapatnak gratulálok, kiváló meccset játszottunk. Az első félidőben jó védekezéssel tudtunk könnyű gólokat szerezni, a másodikban fáradtunk, és már nem voltunk olyan hatékonyak. Nehéz végjátékba mentünk bele, de sikerült jól kijönnünk belőle.

Kilvinger Bálint: – Jó meccset játszottunk, ezt is vártuk. Gratulálok a Fürednek. Van bennem hiányérzet, ha egy kicsit jobban koncentrálunk, bravúrt érhettünk volna el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!