Döntőbe jutottak

2018.02.14. 20:50

A lovassys lányok magabiztos versenyzéssel nyerték meg az elődöntőt

Teljes veszprémi fölényt hozott az V-VI. korcsoportos torna-diákolimpia elődöntője a fiúknál.

B. Virág Rita

A lovassys lányok magabiztos versenyzéssel nyerték meg az elődöntőt Fotó: Gugolya Zoltán

Nemcsak a csapatversenyt nyerte meg a Vetési gimnázium alakulata, hanem egyéni összetettben is a legjobb négy hely nekik jutott.

A főváros adott otthont a B kategóriás torna-diákolimpia országos elődöntőinek. Veszprém megyét két középiskola, a Vetési és a Lovassy gimnázium képviselte a kezdő és a haladó kategóriában.

A lovassys lányok magabiztos versenyzéssel nyerték meg az elődöntőt Fotó: Gugolya Zoltán

A két nap két csoportban megrendezett versenyen szép sikereket értek el az iskolák.

Szombaton a Vetési Albert Gimnázium fiúcsapata (Mátyás Balázs Abafalvi László, Szekeres Dominik, Vincze Dávid, Horváth Gergely, Pálfy Gergő) aranyérmet szerzett a haladó kategóriában a négy együttes rész-vételével megrendezett erőpróbán.

A vetésisek fölényét jól mutatja, hogy az egyéni összetettben is a legjobb négy hely nekik jutott: Horváth Gergely végzett az első, Vincze Dávid a második, Pálfy Gergő a harmadik, míg Abafalvi László a negyedik helyen.

Szintén a haladók között indult a Vetési leánycsapata (Holovits Lili, Kuszi Eszter, Zab Johanna, Takács Dorottya, Nagy Luca, Samu Tímea), ők a hét csapatot felvonultató mezőnyben az előkelő harmadik helyet érdemelték ki. Egyéniben Takács Dorottya a negyedik, Samu Tímea a tizedik lett.

A Vetési gimnázium csapatait Kovács Tamás edző készítette fel.

Másnap a Lovassy gimnázium leánygárdájára várt a feladat, hogy a kezdő kategóriában 12 csapatos csoportban kiharcolják az első hat hely valamelyikét, ami továbbjutást, vagyis döntőt ért.

Az idén alakult együttes – Kiss Ágnes, Gerstmár Veronika, Brotschul Natália, Gugolya Mónika – nem bízta a véletlenre a továbbjutást, remekül tornázva, magabiztosan nyerték a versenyt.

A 69 fős egyéni összetettben mindhárom szeren a legmagasabb pontszámot elérő Gugolya Mónika nyakába került az aranyérem. Brotschul Natália a hatodik, Kiss Ágnes tizedik, Gerstmár Veronika a 14. helyen végzett.

A Lovassy csapatát Papréti Emese testnevelő, torna szak-edző készítette fel.

Ez azt jelenti, hogy eredményeivel mindhárom együttes kiharcolta a márciusi, szintén Budapesten megrendezendő, országos döntőben való részvételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!