kézilabda nb I

2018.02.02. 19:53

Óriási rangadóval kezdenek a fürediek

Rögtön a közepébe csap a Balatonfüredi KSE, amely az esztendő első bajnoki mérkőzésén, szombaton sok mindenről döntő rangadót vív.

Horváth Gábor

A BKSE (pirosban Varsandán és Szita) ősszel hazai pályán verte a Tatabányát Fotó: Pesthy Márton

A nagy rivális Grundfos Tatabánya KC otthonában lép ma pályára a Balatonfüredi KSE a kézilabda NB I-ben.

A két csapat azonos pontszámmal áll a tabellán (24- 24 egységgel, a tatabányaiak a harmadikok, a BKSE a negyedik), ami mondható meglepetésnek is. Hiszen amíg a Tatabánya évek óta a Szeged ezüstérmes pozícióját ostromolja, és ehhez egyre közelebb és közelebb kerül, addig a balatonfürediek egy átalakult, fiatal csapattal, a klub történetének legjobb őszét produkálva értek el idáig.

- Nem lesz egyszerű, de ezzel nem sokat mondok – kezdte beharangozó beszélgetésünket Csoknyai István, a balatonfürediek szakvezetője.

A BKSE (pirosban Varsandán és Szita) ősszel hazai pályán verte a Tatabányát Fotó: Pesthy Márton

- A Tatabánya folyamatosan csökkenti a különbséget a Veszprém és a Szeged mögött, nagyon erős a kerete, s idén óriási sansza van, hogy megszerezze az ezüstérmet. Ami nagyon hiányzik neki, az az ellenünk elveszített két pont.

Igen, a tatabányaiak szorossá tudták tenni a címvédő Telekom elleni mérkőzésüket, a Szegedet pedig hazai pályán két vállra fektették, Balatonfüreden viszont simán kikaptak ősszel. A BKSE akkor ráadásul tartalékos csapattal állt fel, mégis legyőzte (23:19) riválisát.

- A hazaiak nagyon készülnek, telt ház lesz. Szerencsére mi is kapunk szurkolói támogatást, ez sokat számít nekünk – mondta Csoknyai István, megjegyezve: a Tatabányának kötelező a meccs céljai eléréséhez, együttese viszont nyugodtan, teher nélkül kézilabdázhat. Az edző úgy fogalmazott, ha esetleg összejön a meglepetés, a folytatásban akár nagyot is álmodhat a BKSE.

- Magas hőfokú, izgalmas csatát várok. Bízom benne, hogy képesek leszünk jó meccset vívni, és minél tovább partiban maradni ellenfelünkkel. A szerdai, ceglédi találkozón (a fürediek Magyar Kupa-mérkőzést vívtak, és 26:25-ös győzelemmel jutottak tovább – a szerk.) látszott, hogy még nem vagyunk megfelelő szinten, de a küzdeni akarás dicséretes volt. Kisebb sérülések mellett összességében jó állapotban várjuk a szombati derbit.

Az összecsapás 18 órakor kezdődik, és az M4 Sport élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában