Vajon képesek rá?

2018.03.30. 19:28

Hétgólos hátrányt kell ledolgoznia a Telekomnak

Rég volt ennyire bitang nehéz dolga a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttesének, amelynek hétgólos hátrányt kell ledolgoznia a dán Skjern Handbold alakulatával szemben, hogy kiharcolja a továbbjutást a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé.

B. Virág Rita

Ligetvári Patrik három gólig jutott a Cegléd ellen Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A BL nyolcaddöntő első mérkőzésén nem várt zakóba szaladt bele a Skjern otthonában a magyar rekordbajnok (32:25).

A hétgólos fiaskó után és a visszavágó előtt Ligetvári Patrikot kérdeztük arról, mi történt Dániában

- Minket is sokként ért, mennyire rossz teljesítményt nyújtottunk. Már a hatodik perc környékén tetemes hátrányba kerültünk. A pályán azt éreztük, bármit csinálunk, bármit is teszünk, az nem jó. A védekezésünk még csak-csak működött, de a támadójátékunk borzasztó gyenge volt. A problémák legfőbb oka az volt, hogy rengeteg labdát eladtunk és így túl sok könnyű gólt ajándékoztunk a dánoknak – fogalmazott az ifjú balátlövő, aki a Skjern ellen a második félidőben védekezésben kapott lehetőséget.

Ligetvári kitért arra is, igyekeztek a héten kijavítani a hibákat és felkészülni a lehető legalaposabban.

- Én úgy gondolkodom, hogy húszpercenként három-négy gólt rá tudunk verni a dánokra. Képesnek tartom a csapatot arra, hogy legalább nyolc góllal nyerjünk, és a közönségünk is sokat segíthet nekünk ebben. Nagyon reméljük, hogy nem engedik el a kezünket és együtt kiharcoljuk a továbbjutást – nyilatkozta a válogatott játékos.

Patrik úgy vélekedett, a szurkolók által kifeszített transzparens érzelmileg nagyon meghatotta őket, és úgy fogalmazott, rá inkább pozitív hatással van.

A veszprémi klub történetében nem először fordul elő, hogy tetemes hátrányból kell kiharcolnia nemzetközi porondon a továbbjutást.

Sikerült a továbbjutás

Az IHF BEK sorozatában 1986 szeptemberében a VIF G. Dimitrov Sofia otthonában 21:13-as vereséget szenvedett a VÁÉV Építők. A visszavágón azonban 25:13-ra nyertek a bakonyiak, és így sikerült a továbbjutás.

Lang Zoltán statisztikáiból kiderült az is: két alkalommal négygólos hátrányt dolgoztak le a veszprémiek, 2003 márciusában a dán KIF Kolding, 2003 decemberében pedig a spanyol Barcelona ellen.

Két alkalommal viszont kénytelen volt elköszönni a Veszprém a legrangosabb sorozattól, miután hét góllal kikapott. Egyszer a spanyol Ciudad Real (2005. március), másodszor pedig a Barcelona (2011. március) állította meg a magyar együttest.

- Mindenki tisztában van vele, mi történt vasárnap. Nyilván a szurkolóink és magunk miatt is szeretnénk megmutatni, hogy egyáltalán nem úgy van, ahogy mondják itt az emberek körülöttünk – közölte Lékai Máté, a Telekom Veszprém irányítója.

Aki határozottan kijelentette, nem helytálló az a kijelentés, miszerint a csapat Dániában nagyképűen, flegmán lépett volna pályára.

- Ez a molinó nálam nem nyomott pluszban a latba. Higgyék el, mi sem vagyunk boldogok, sőt mi szerintem rosszabbul viseljük ezt az egészet, mint a drukkerek – fogalmazott a válogatott játékos.

Lékai Máté hozzátette, elmondaná, ha hozzáállásbeli problémákat észlelt volna, de szerinte inkább az volt a baj, hogy bután és sok hibával, rosszul kézilabdáztak.

- Nyilván az a célunk, hogy legalább nyolc góllal nyerjünk. De azt látni kell, hogy mínusz hétről indul szombaton a csata. Remélem, elhiszik, hogy mi, emberek, játékosok csupán egy dolgot szeretnénk, ez pedig a továbbjutás. Mindent meg fogunk tenni, csak ezt ígérhetem – szögezte le.

Arra a kérdésre, hogy miként érintette őket a klub által nyilvánosan is bejelentett büntetés, Lékai Máté annyit válaszolt, ezt szeretné, ha megmaradhatna a csapat belügye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!