strandkézilabda

2018.06.11. 12:00

Bajnok lett a Vetési iskola

Két korcsoportban összesen 61 csapat lépett homokra a zánkai Erzsébet táborban rendezett strandkézilabda diákolimpia országos döntőn.

Horváth Gábor

A Vetési iskola fiú csapata fantasztikusan, a végső sikerig menetelt az V-VI. korcsoportban Fotó: Penovác Károly/Napló

Ebben az évben is Zánka adott otthont az ország legjobb strandkézilabdás diákjai találkozójának.

Az esemény – amelyet a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület szervezett – abban sem tért el a hagyományoktól, hogy a Veszprém megyei tanulók ezúttal is kiválóan szerepeltek.

A Vetési iskola csapata bajnoki címet szerzett és a másik két éremből is begyűjtöttek egyet-egyet megyénk fiataljai.

A Vetési iskola fiú csapata fantasztikusan, a végső sikerig menetelt az V-VI. korcsoportban Fotó: Penovác Károly/Napló

A IV. korcsoportosok kezdték a küzdelmeket. A fiúknál a veszprémi Táncsics iskola, a Magyarpolány és az alsóörsi Endrődi is érdekelve volt. Érdekesség, hogy mind a három együttes kiválóan rajtolt és megnyerte saját csoportját.

A legjobb nyolc közé jutásért a Magyarpolány sajnos alulmaradt ózdi ellenfelével szemben, a Táncsis és az Alsóörs viszont továbbjutott.

Az elődöntőbe kerülés sem okozott gondott a két iskolának, a fináléba viszont csak az Endrődinek sikerült bejutnia.

A döntőben az alsóörsiek nem bírtak győri vetélytársukkal, míg a Táncsics megnyerte a bronzcsatát. A Magyarpolány a 13. helyen végzett.

Az alsóörsiek az ezüstérem mellett egy különdíjat is elvittek, Stefan Savic megkapta a legjobb kapusnak járó elismerést.

A végeredmény: 1. Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium, Győr, 2. Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda-Utánpótlásközpont, Alsóörs (edző: Brand Tamás), 3. Veszprémi Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma (edző: Bereczki Katalin), ...13. Magyarpolányi Kerek Nap Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és AMI (edző: Pelikán Milán).

A lányoknál a Magyarpolány képviselte megyénk színeit, a csapat a csoportmásodik hely után kikapott a későbbi második ózdiaktól és a Mezőtúrtól. A Tiszalököt megverte, így hetedik lett. A bajnoki címet a salgótarjániak szerezték meg.

Az V-VI. korcsoportos fiúknál a Táncsics, a szintén veszprémi Noszlopy, Padányi és Vetési, a zirci III. Béla, valamint a várpalotai Thuri is a mezőny tagja volt.

A hatosból öten (!) is a legjobb nyolc közé jutottak, egyedül a zirciek kerültek alsó ágra. A negyeddöntőben a Padányi és a Táncsics, valamint a Noszlopy és a Vetési egymással harcolt, utóbbiak lettek a győztesek. A Thurinak sajnos nem sikerült a továbbjutás.

Az elődöntőben következhetett a Táncsics-Vetési derbi, amelyet a gimnázium nyert meg nagy csatában 2:1-re. A vetésiseket a fináléban sem lehetett megállítani. A Táncsics viszont elbukta a bronzmérkőzést.

A négy különdíj közül hármat is megyénk sportolói vittek haza: Melnicsuk Viktor (Táncsics) lett a torna legtechnikásabb játékosa, a legjobb kapusnak Csontó Zoltánt (Vetési) választották, a legeredményesebb testnevelő cím büszke tulajdonosa pedig Varga Balázs (Vetési) lett.

A végeredmény: 1. Vetési Albert Gimnázium, Veszprém (edző: Varga Balázs), 2. Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium, Győr, 3. Váci SzC Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma, 4. Veszprémi SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma (edző: Bereczki Katalin), 5. Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium, Veszprém (edző: Gulyás István), 6. Thuri György Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, Várpalota (edző: Egri Tibor), 7. Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola, Veszprém (edző: Gyetkóné Rajki Beáta), ...20. III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, Zirc (edző: Ducza Árpád).

A hölgyeknél a Noszlopy, a Padányi, a pápai Petőfi Sándor Gimnázium és a III. Béla küzdött.

A Padányi egészen az elődöntőig menetelt, s végül negyedik lett, a pápaiak kilencedikként, a noszlopysok a tizedik helyen, a zirciek a 14. pozícióban zártak.

A gólkirálynő a Padányit erősítő Gál Dominika lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!