kötelező szerelem a veszprém-rali

2018.07.05. 18:46

Varga Attila idén először áll rajthoz, Osváth Péterék sem hiányozhatnak

Osváth Péter és Varga Attila egyaránt régi motoros a Veszprém-rali mezőnyében, illetve ez az állítás a bajnokság többi futamára is igaz. Ugyanakkor a bakonyi megyeszékhely versenye különösen közel áll a szívükhöz, hiszen a pilótáknak voltaképpen hazai pálya ez a verseny.

Horváth Gábor

Osváth Péter (fent) egy Skoda Fabiával igyekszik minél jobb eredményt elérni az idei Veszprém Ralin, amelynek második napi térképe balra látható Fotó: a szervezők

A hétvégén a 25. Veszprém-rali következik, a látványosnak és izgalmasnak ígérkező megmérettetés az országos bajnokság ötödik futama. Az Osváth Péter–Nemes Csaba kettős (Skoda Fabia R5) jó hangulatban, felszabadultan, ugyanakkor nagy várakozással tekint a megmérettetés elé.

Osváth Péter egy Skoda Fabiával igyekszik minél jobb eredményt elérni az idei Veszprém-ralin Fotó: a szervezők

– Nagyon szeretem ezeket a pályákat, számomra a szőci gyorsasági és a lőtér az igazán szenzációs. Sokféle jelzővel illetik ezeket a szakaszokat, de akkor is murva, minden benne van, ami egy jó ralihoz kell – fogalmazott Osváth Péter, aki hozzátette: nem nézi a bajnoki pontvadászat állását. Tisztában van vele, jelenleg nincsenek a top pilóták között, de legutóbb, a székesfehérvári ralin abszolútban hatodikak lettek, ami remek eredménynek számít. – Azelőtt csak a tizedik hely környékén táboroztunk. Nagyon szeretnénk, ha a székesfehérvári formánkat Veszprémbe is át tudnánk menteni.

A balatonfüredi pilóta ezúttal régi-új navigátorával, Nemes Csabával ül egy autóba.

Új segítővel megy Varga Attila is, a veszprémi versenyző, aki munkahelyi elfoglaltságai miatt idén nagy valószínűséggel csak a Veszprém Ralin indul. Navigátora ezúttal Kerekes Joti lesz, az autójuk pedig egy Mitsubishi Lancer Evo 9.

– Ebben az évben ez lesz az első verseny, ahol rajthoz állunk, mert a munkával kapcsolatos elfoglaltságaink eddig nem engedték. Ráadásul navigátoraim is hasonló cipőben járnak, jártak: Savanyu Roli a munkája, míg a lányom a szakvizsgája miatt nem tudott versenyezni. A Veszprém Rali azonban kötelező szerelem, így autó után néztem – mondta Varga Attila, aki hozzátette: elsődleges céljuk, hogy jól érezzék magukat, s ha ezt el tudják érni, akkor úgy gondolja, a verseny sem fog rosszul sikerülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!