A feljutás a cél

2018.08.03. 07:00

A THSE-Szabadkikötő ellen kezd az FC Ajka

„A jó szezonkezdet meghatározhatja az egész idényt, ezért komolyan készülünk a Szabadkikötő ellen, és természetesen a három pont megszerzése a cél” – fogalmazott Schindler Szabolcs, az NB III-as FC Ajka vezetőedzője a szombati rajt előtt.

B. Virág Rita

Az edzőmeccsek alatt jól teljesített az FC Ajka

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Augusztus 4-én, szombaton megkezdődik a 2018/19-es NB III-as labdarúgószezon. Veszprém megyét két csapat, a feljutásra aspiráló FC Ajka, valamint a Pápai Perutz FC képviseli majd.

– Rendkívül motiváltan várjuk a rajtot – kezdte Schindler Szabolcs, az FC Ajka vezetőedzője, aki a nyáron érkezett a harmadosztályú alakulathoz.

– Úgy vélem, a felkészülési mérkőzésekből, amelyeket NB II-es és NB III-as csapatok ellen vívtunk, nem szabad kiindulni vagy messzemenő következtetéseket levonni. Az elmúlt hetekben azt láttam, sok, azonos képességű játékos alkotja a keretünket, akik között most óriási a harc a csapatba kerülésért – mondta.

Schindler Szabolcs kifejtette, nagyra becsüli elődje, Kis Károly munkáját, ám ő szeretné a saját stílusára formálni a gárdát. Azt örömtelinek vélte, hogy a társaság magja, a csapat gerince egyben maradt.

Az edzőmeccsek alatt jól teljesített az FC Ajka Fotó: Pesthy Márton/Napló

– A cél számunkra egyértelmű: szeretnénk visszajutni az NB II-be. Nyilván ez egy pluszteher a játékosokon, azonban ha jól kezdjük az évadot, akkor helyzeti előnybe kerülhetünk – magyarázta az edző.

Schindler Szabolcs szerint a mezőny tisztában van az Ajka feljutási szándékával.

– Azt gondolom, ellenünk a többség majd védekezni fog. Nekünk arra kell törekednünk, hogy ezeket a védelmeket fel tudjuk törni. Szerintem rajtunk kívül az Érdi VSE és a III. Kerület is az aranyéremre pályázik, és biztos akad majd egy meglepetéscsapat is, amelyik ott lesz az élmezőnyben – hangsúlyozta a tréner.

Szombaton az FC Ajka hazai pályán fogadja a THSE-­Szabadkikötő alakulatát 17 órától. Az ellenfél mint legjobb kieső tudott benn maradni a harmadosztályú bajnokságban.

– Senkire nem mondjuk, hogy gyenge, és senkit sem becsülünk le. Mindenkit komolyan veszünk, mindenkiből alaposan felkészülünk, ahogy tettük azt most is a Szabadkikötő ellen. Ha bajnoki címet szeretnénk, nem engedhetjük meg, hogy túl sok pontot elhullajtsunk, mint például tavaly ősszel. Nem lehet lazítani a bajnokikon, mindenkitől teljes erőbedobást várok. Szombaton Pavliczkyre nem számíthatok, kisebb sérüléssel bajlódik, de a többiek harcra készen várják az idény nyitómeccsét – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!