spartan race

2018.09.12. 07:00

Csapatban is remekül teljesített az ajkai Kováts György

A közelmúltban tartották a szlovákiai Valcában a Spartan csapat-világbajnoki kvalifikációs versenyt, amelyen a legjobb magyar csapatot erősítette Kováts György. Összesítésben a magyar team, Kívés Ben­degúzzal, Mészáros Lászlóval és Kováts Györggyel a második helyezést érte el, kijutva a világbajnokságra.

Borsos Renáta

Kívés Bendegúz, Kováts György és Mészáros László a szlovákiai Spartan csapat-világbajnoki kvalifikációs versenyen második helyezést értek el Fotó: Bazsó Dávid

Kováts Györgynek ugyan egyéniben már megvolt az indulási joga a vébére, de így csapatban talán még izgalmasabb a részvétel.

A magyar hármas fogatot végül a Szlovák Elite csapat előzte meg a kvalifikáción, akik világviszonylatban is az élen vannak.

Kívés Bendegúz, Kováts György és Mészáros László a szlovákiai Spartan csapat-világbajnoki kvalifikációs versenyen második helyezést értek el Fotó: Bazsó Dávid

Kováts György lapunknak elmondta, egy előre nem tervezett verseny volt, ami egy hosszabb alapozás után, nem túl szerencsés időben zajlott, így a felkészülés tekintetében rövid idő állt a rendelkezésére. Előny volt itt együtt, csapatban teljesíteni a távot, mivel tudták egymást fizikálisan és mentálisan is segíteni és még a taktika megvitatására is jutott közben idő. Az akadályokkal tarkított versenyen a csapattársi segítségadásnál, minden esetben meg kellett várni, míg a csapat összes résztvevője áthalad egymás után ugyanazon az akadályon és nyomvonalon, mondta György.

Hozzátette a lejtős szakaszokon sokszor még megállni is nehéz volt stabilan, sokan ülve csúsztak rajta végig. Többeknek talán azért is volt olyannyira meglepő a magyarok kamikázénak tűnő rohanása a lejtőkön. György elmondta a magyar szurkolókon kívül még sok szlovák, cseh is drukkolt nekik, akár a pálya másik szakaszáról átkiabálva. Szerinte sikeres szereplésük titka, hogy nagyon hamar megtalálták a közös hangot, illetve mindhárman közel azonos és egyenletes teljesítménnyel tudtak haladni mindvégig. Bízik benne, hogy a világbajnokságon, már, mint összeszokott hármas, jó eredményt érnek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!