A szünet után hengereltek

2018.10.08. 21:09

Tatai vezérletével kétgólos hátrányból fordított az 1. FC Veszprém

Gyenge kezdés után nagyon bedarálta ellenfelét az 1. FC Veszprém, amely 10 gólig jutott a futsal élvonal ötödik fordulójában.

Horváth Gábor

Tatai József (középen) ötször volt eredményes a mérkőzésen

Fotó: Pesthy Márton/Napló

1. FCV-Szigetszentmiklós 10-4 (1-2)

Veszprém, 800 néző. V.: Vass, Kiss, Leél-Őssy. 1. Futsal Club Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Márkus, Komáromi, Dávid. Csere: Simon, Spandler, Tar, Gyurcsányi, Erdősi, Bencsik Á., Bencsik R. Edző: Madarász János. Szigetszentmiklós: Matus – Gál, Schrancz, Gergály, Fülöp. Csere: Klicsó, Reich, Faragó, Varga, Vörös, Déri, Östör, Nagy, Máthé. Edző: Somogyi Gábor.

Tatai József (középen) ötször volt eredményes a mérkőzésen
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az újonc Szigetszentmiklóst fogadta a Veszprém, amely az előző fordulóban elszenvedte szezonbeli első vereségét, a Dunaferr vendégeként kapott ki a gárda.

A bakonyiaknál Boromisza Dániel sérülés miatt hiányzott, s nem volt ott a keretben Bognár Péter sem, aki feleségével gyermeke születését várta.

Alaposan belekezdtek a csapatok, itt is-ott is alakult ki helyzet az első percekben. Sőt, a Szigetszentmiklós gyorsan megtalálta a kapuba vezető utat.

A 3. percben a felfutó Gál tüzelt, majd a védőkről kipattanó labdát a hálóba helyezte, 0-1.

A 4. percben Schrancz bombázott a hazai kapuba, váratlanul került két gólos hátrányba a Veszprém, 0-2.

Ébresztő! – fújta a közönség, a bakonyiak pedig nekidurálták magukat, és nyomás alá helyezték ellenfelüket. A Szigetszentmiklós ugyanakkor jól állta a sarat, bátran és ötletesen futsaloztak a vendégek. Matus kapus is magabiztosan védett, például Márkus lövésnél kellett a helyén lennie.

A 11. percben aztán Dávid gondolt egy merészet és használta ki az ellenfél védőjének minimális késlekedését, nagy bombát akasztott a jobb felsőbe, 1-2.

Az első félidőben több találat már nem esett, azonban egyáltalán nem volt unalmas a meccs. Schmidmajernek kellett nagyot védenie, majd Tatai vette tűz alá a szigetszentmiklósi kaput. Matus kétszer is komoly bravúrral hárított, végül, három másodperccel a szünet előtt Tatai kisodródva nem tudta az üres kapuba juttatni a labdát.

A második játékrész elején egy balszerencsés mozdulat miatt tovább nőtt a veszprémi hátrány, Bencsik Ádám lábáról pattant saját kapujába a labda, 21. perc: 1-3. Ezután viszont beindultak a hazaiak.

Schmidmajer védett, a következő támadásból pedig Tatai volt eredményes, 22. perc: 2-3. Pörögtek a csapatok, nyomott az 1. FCV. A 23. percben Tatai bombázott a vendégkapuba, 3-3. A bakonyiak kapitány ezután gólpasszt adott Bencsik Rolandnak (24. perc: 4-3), majd ismét őt maga volt eredményes, 26. perc: 5-3.

Négy találatot szerzett zsínórban a Veszprém, Tatai mérlege ebból három gól, egy gólpassz volt. A 28. percben Östör szépített (5-4), azonban az 1. FCV nem engedte ki a gyeplőt a kezépől. Schmidmajer avatkozott remekül játékba, a 29. percben Tar (6-4), és Bencsik R. (7-4) növelte a különbséget. A 30. percben Tatai lőtt kapufás gólt. A fáradó Szigetszentmiklós rengeteget hibázott, a 35. percben ezt Dávid (9-4), a 36. minutumban pedig Tatai használta ki (10-4).

Madarász János: – Az első félidőben nem működött a gépezet, szünet után viszont fantasztikus játékot nyújtottunk. Gratulálok ellenfelünknek, amely jó úton jár. A sikert Bognár Péternek és családjának ajánljuk.

Somogyi Gábor: – Az út, amin járunk, ilyen pofonoktól szegélyezett. A második félidőben kijött a két csapat közötti különbség. Igyekszünk mindebből tanulni és tovább fejlődni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!