kézilabda bajnokok ligája

2018.11.30. 12:28

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodik a címvédő Montpellier

A címvédő Montpellier veszélyes, akár egy haldokló állat, hiszen a túlélésre játszik, s ez a meccs neki az utolsó lehetőség, az utolsó szalmaszál, amelybe belekapaszkodhat – vélekedett Kentin Mahé, a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttes francia irányítója a vasárnapi, Montpellier elleni Bajnokok Ligája-csata előtt.

B. Virág Rita

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A 27 éves Kentin Mahé a nyár egyik legnagyobb veszprémi igazolása volt. A francia korábban három évet együtt dolgozott Ljubomir Vranjes vezetőedzővel, hiszen 2015 és 2018 között a Flensburg játékosa volt, s bizakodva várta a közös munkát.

– Ahogy dolgoztunk, azzal nem volt probléma, az évad elején sem. Úgy éreztük, flottul ment a felkészülés is. Aztán az éles meccseken szembesültünk a problémákkal. Ez természetesen a sport része, akadnak hullámvölgyek és persze csúcspontok is. Azonban ebből tanulni és fejlődni kell. Nem volt könnyű ez az időszak, hiszen csere és változás volt az edzői stábban, mindenkinek egy új rendszerre kellett fókuszálnia, beletanulnia. Lassan, de biztosan haladunk, hiszen a célja a Veszprémnek csakis az lehet, hogy mindig a legmagasabb szintet képviselje – magyarázta a kissé bohém világbajnok.

Hogy ő maga mit érzett, hogyan dolgozta fel a történteket, arra Mahé úgy reagált, az rendben van, hogy elvárásokat támasztanak velük szemben, ehhez profi sportolóként hozzászoktak, ám ezúttal másfajta nyomás nehezedett a csapatra és rá is.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Elveszettek voltunk, más volt a testbeszédünk, a viselkedésünk, látszott minden megmozdulásunkon, hogy nincs rendben velünk minden. Mindenki nyerni akar, de úgy tűnik, szükség volt a vereségekre, hogy helyreálljon a világ rendje. A Löwen elleni mérkőzésen óriási feszültség szakadt ki belőlem, s most már sokkal jobban érzem magam – fogalmazott.

A Telekom Veszprém jelenleg ötödik helyen áll az A jelű nyolcasban, tíz ponttal, amelyet öt győzelemmel és négy vereséggel ért el. A vasárnapi rivális, a címvédő Montpellier HB viszont csak a nyolcadik pozíciót foglalja el, egyetlen sikert ért el, egy döntetlennel és hét vereséggel, vagyis három pontot szerzett.

– Mindenkit meglepett, hogy az idén gyengélkedik a Montpellier. Senki sem számított tőle erre. Úgy tudni, kisebb belső viszály és sérülések is hátráltatták, de szerencsére ez nem a mi gondunk, legyen ez már az ő problémájuk. Természetesen szeretnénk újra nyerni. Azonban nem szabad lebecsülni a Montpellier-t, veszélyes, akár egy haldokló állat, amely a túlélésért küzd. Mivel a hatodik helyezett Breszt mindössze két pontra van a franciáktól, ezért a Montpellier számára ez az utolsó lehetőség a felzárkózásra – mondta.

Mahé szerint a vasárnap 19 órakor kezdődő rangadón leginkább a gyors indítások, valamint a második hullámból érkező villámgyors támadások megakadályozására kell fókuszálniuk.

– Nagy öröm és büszkeség volt nekem, hogy sikerült nyernünk Montpellier-ben. Szeretném most is megmutatni, jó lépés volt Veszprémbe igazolni, és nekem ez felfelé lépést jelent. Nagyon várom már a válogatottbeli társak elleni csatát, mi jól ismerjük egymás minden rezdülését. De a győzelem nem lehet másé, csakis a miénk, a veszprémieké – húzta alá a klasszis.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában