kosárlabda NB I/B

2018.11.07. 20:40

Zsinórban hetedszer győzött a Hoya PE

Zsinórban hetedik győzelmét szerezte a Hoya Pannon Egyetem Veszprém alakulata a kosárlabda NB I/B piros csoportjában, miután Miskolcon is legyűrte ellenfelét.

B. Virág Rita

A Hoya Pannon Egyetem Veszprém (a labdával Körtélyesi) idegenben sem szeretné alább adni, a cél a győzelem Fotó: Balogh Ákos

Fotó: Balogh Ákos/Napló

MEAFC–Hoya PE 74-92 (18-31, 19-20, 14-20, 23-21)

Miskolc, 400 néző. MEAFC: Béres 6, Lippai 17, Szanyi 13/9, Takács, Tóth 8/3. Csere: Brúgrós 3/3, Orliczki M. 2, Orliczki B. 2, Kopasz 2, Homoki 4, Prophet 12, Szepedi. Edző: Drahos Gábor.

Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Szabó P. 23, Madár 15/3, Pavlovic 10, Völgyi 12, Kovács Á. 17. Csere: Lógár 2, Schmitz, Szűcs, Kerkai 8, Körtélyesi 4, Helmeczi. Edző: Mérész Csaba.

A kilencedik helyen álló Miskolc ellen esélyesként készült a listavezető Veszprém, amely idegenben is szerette volna megőrizni makulátlan mérlegét.

Bátran kezdtek a hazaiak, egyáltalán nem úgy tűnt, mintha nyolc helyezés választaná el a két felet a tabellán (8-2). Mérész edző időt is kért és hangos szóval tett rendet a fejekben. A tanítványai meg is fogadták a jó tanácsokat, Kovács, Völgyi, majd Madár pontjaival pillanatok alatt fordított a vendég gárda (8-9).

Felváltva vezettek a csapatok, egészen a hatodik percig, akkor Szabó vette vállára a csapatát, és 12-11-ről 12-17-re fordított a Veszprém. Átvette a vezetést a listavezető, és a meccs végéig már nem is engedte ki a kezéből. De ne szaladjunk ennyire előre, Kerkai, Völgyi és Madár pontjaival ment előre a Hoya, és a negyed végére 18-31-re meglépett.

Kicsit bealudt a második játékrész elején a veszprémi együttes, 27-33-nál Mérész edző újra magához rendelte övéit. Madár és Kovács lendített egyet az egyetemisták szekerén, és a 15. percre ismét megnyugtató volt a vendégek előnye (27-40).

A veszprémi zónát nehezen játszotta át a Miskolc, s a félidő végére 37-51-re alakult az állás.

A szünet után Kovács indította a pontgyártást. A különbség a két fél között egyre gyarapodott (40-57, 46-65), a Miskolc azonban harcolt, nem dőlhetett hátra a Hoya.

Az utolsó negyed 51-71-ről vette kezdetét. Ebben a játékrészben mindkét vezetőedző lehetőséget adott azoknak, akik kevesebbet szerepeltek.

A Veszprém győzelmét semmi sem veszélyeztette, Madár, Kovács és Völgyi termelte a pontokat, főleg Kovács mutatott ragyogó produkciót. Végül sima és magabiztos veszprémi siker született, zsinórban a hetedik győzelem.

Mérész Csaba: – Gratulálok a srácoknak a győzelemhez. Mikor a védekezésünk agresszívvá és stabillá vált, onnan már tudtunk építkezni és előnyre szert tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!