női focistáké a legjobb csapat

2018.12.14. 18:57

Arattak az atléták a megyei sportdíjátadó ünnepségen

Tizenhárom kategóriában osztották ki a Veszprém Megye Legjobb Sportolója Díjat pénteken a megyeháza Szent István Termében.

Horváth Gábor

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az év sportolója elismerések mellett átadták a Tüskés Endre-díjakat, valamint speciális és szövetségi kitüntetések is gazdára találtak a hagyományos év végi ünnepségen.

A Szent István Teremben tartott eseményen Molnár Péter, a Veszprém Megyei Sportszövetség elnöke konferálta fel a programot.

A Veszprém megyei közgyűlés nevében Vörösmarty Éva köszöntötte a megjelenteket. A közgyűlés alelnöke kiemelte: fontosnak tartják, hogy a sport komoly szerepet töltsön be a fiatalok és az idősebbek életében. Méltatta a kiváló eredményeket elért versenyzők teljesítményét, edzőik munkáját. – Büszkék vagyunk megyénk sportolóira! – jelentette ki.

Az ünnepségen egyenként szólították a kitüntetetteket. Tüskés Endre-díjat vehetett át idén Éles József korábbi kézilabdaklasszis, jelenleg klubvezető és edző, Máté István, a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatósága társadalmi elnökségének tagja, a versenybizottság elnöke.

 

A kitüntetést posztumusz kapta Bácskai Sándor, a közelmúltban elhunyt sportvezető, a veszprémi röplabda legendás alakja. Az év sportolója elismeréseket a hagyományoknak megfelelően korosztályonként osztották ki. A 13 díjazott között hat atléta, egy-egy sakkozó, tájfutó, teniszező, úszó, kerékpáros, valamint taekwondós akadt, a csapatdíjat pedig női focisták vehették át.

Gyermek kategóriában a 11 éves sakkozó tehetség, nemrég a felnőtt női bajnokságon ötödik helyet elért Gaál Zsóka, valamint a kiváló fiatal tájfutó, Bálint Gergő kapott elismerést.

Az év legjobb serdülő lány sportolója Kövér Fanni lett, a VEDAC-os atléták taroltak az ifjúsági – Gombás Petra, Péringer Márk – és a junior – Máté Fanni, Czeller Gábor – korcsoportokban, valamint Gosztolai Mária révén a szenioroknál is kiérdemelték az elismerést.

A serdülő fiúknál a rendkívül tehetséges ifjú teniszező, Kalocsai Péter kapott kitüntetést.

A felnőttek között a többek között kétszeres Eb-győztes Rasovszky Kristóf úszó díja nem volt kérdéses, a hölgyeknél pedig az idén is kiemelkedő eredményekkel rendelkező Mucsy Petra taekwondósnak járt a cím.

Szenior kategóriában a már említett Gosztolai Mária mellett az Ausztriában (is) vitézkedő Benedek István országúti kerékpáros kapta meg az elismerést.

Csapatban a Veszprém FC USE U–16-os leánycsapat tagjait szólították ki a közönség elé.

Az esemény további díjazottjai, speciális sport kategória: Bíró Nóra, Ignácz Erzsébet, Mikolics Anna, Nagy Krisztina, Nagy Mónika, Orsós Olga, Pente Anita, Sperl Armand, Szórádi Barbara, Takács Szimonetta.

Szövetségi elismerések, asztalitenisz: Bakonyi Ferenc. Kézilabda: Bene Tamás, Galler Roland, Nagy Róbertné Lantos Tünde, Tóbiás Richárd, Wolfné Kovács Fáber Szilvia. Sakk: Paréj József. Speciális sport: Mursa Éva. Sportlövészet: Mihályfi Vendel. Tájfutás: Molnár Péter. Tenisz: Rajnai Kálmán. Természetjárás: Harkai Ferenc. Testnevelők: Krachun Éva, Strommer László, Szabó Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!