képes krónika

2018.12.31. 07:00

Ezek voltak az év Veszprém megyei sportsikerei

A 2018-as esztendőben sem maradtunk nagy Veszprém megyei sportsikerek nélkül, hagyományainknak megfelelően megpróbáljuk felidézni a legemlékezetesebb eseményeket.

Horváth Gábor

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Egy ilyen összeállítás elején szokás megjegyezni, hogy nehéz kiemelni, de most ez nincs így. Az év megyei sportsikerei közül kiemelkedik Rasovszky Kristóf teljesítménye, a Balaton Úszó Klub 21 éves – nyugodtan mondhatjuk – klasszisa néhány nap alatt két arany- és egy ezüstérmet szerzett a skóciai nyílt vízi Európa-bajnokságon, öt és 25 kilométeren nyert, a 10 km-es távon második lett.

Rasovszky Kristóf Fotó: Pesthy Márton/Napló

Kristóf természetesen a Világkupákon is rajthoz állt, a sorozat egyik állomásának Balatonfüred adott otthont, azaz a 2017-es vb után egy újabb óriás úszóeseményt rendeztek a városban.

Kónya Ádám Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Egy másik különleges sportág képviselőjére is nagyon büszkék lehettünk idén, a balatonalmádi Kónya Ádám (Veszprémi Sí Egylet) sífutó megyénk első téli olimpikonjaként részt vett a pjongcsangi ötkarikás játékokon.

A BKSE nagy tapsot érdemel Fotó: Pesthy Márton/Napló

A veszprémi kézilabdázók finoman szólva sem történetük legjobb évén vannak túl, azért egy Magyar Kupa-elsőség összejött nekik. Megyénk másik NB I-es csapata nagy tapsot érdemel, a Balatonfüredi KSE bronzérmet szerzett a sorozatban, és sikerült kivívni a csoportkörbe kerülést az EHF-kupában.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Nem szabad elfelejteni, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott nyáron a Veszprém Arénában szerzett vb-kvótát, nagy csatában felülmúlva a szlovéneket.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A balatonfüredi röplabdás hölgyek az első osztályú szereplés jogát szerezték meg idén, és a legjobbak között is szépen helytáll a Szent Benedek csapata.

Az FC Ajka fantasztikus szériát építve menetel az NB II-es feljutás felé Fotó: Penovác Károly/Napló

Természetesen a futballpályán is hatalmas küzdelmek zajlottak 2018-ban. Az FC Ajka fantasztikus szériát építve menetel az NB II-es feljutás felé. A megye I-ben a Balatonfüred és az Úrkút, a megye II-ben a Badacsonytomaj és a Herend csatázott nagyot az aranyéremért, végül előbbi csapatok örülhettek.

A megye II-ben a Badacsonytomaj és a Herend csatázott nagyot az aranyéremért Fotó: Pesthy Márton/Napló

A fent említettek mellett megyénk sportolói – a gyerek kategóriáktól a szenior korcsoportig – számos szép eredményt értek el idén, mi pedig hasonlóan boldog és sikeres 2019-es esztendőt kívánunk mindannyiunknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!