Az oroszlán és a bajusza

2019.01.31. 20:32

Bombaerős vetélytárs ellen kezdi meg tavaszi szereplését a BKSE

Nem akármilyen kézilabda-­mérkőzéssel indul az év a városban, ahol szombaton (14.45) két szövetségi kapitány vezette, EHF-kupa csoportkörös csapat csap össze egymással az NB I-ben.

Horváth Gábor

Fazekas Nándor védéseire Balatonfüreden is sokáig emlékeznek majd

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Balatonfüredi KSE–Tatabánya rangadók minden alkalommal hatalmas izgalmi faktort hordoznak magukban. A két együttes évek óta közvetlen vetélytársa egymásnak az élvonal élmezőnyében, s bár a tatabányaiak erősebb játékos­állománnyal rendelkeznek, a BKSE sokszor ünnepelhetett sikert ezeken az összecsapásokon.

A Komárom-Esztergom megyeiek a bajnokságban rendre előrébb végeznek (az előző idényben a Tatabánya harmadik, a Füred negyedik volt), ám Balatonfüreden nem szokott nekik babér teremni, az NB I-es pontvadászat mellett tavaly a Magyar Kupa negyeddöntőjében is fájó vereséget szenvedtek a Balaton Szabadidő Központban.

Ami az aktuális szezont illeti, a Grundfos Tatabánya KC 21 ponttal a harmadik, a BKSE 18 egységgel a negyedik helyen áll a tabellán. A két gárda szeptemberben találkozott legutóbb, a Balaton-partiak akkor négy góllal maradtak alul idegenben.

A nemrég véget ért világbajnokságon a magyar keretben négyen-négyen képviselték a tatabányai és a balatonfüredi színeket, igaz, utóbbiak közül ketten tartalékként kezdték a dán–német közös rendezésű eseményt.

– Szűk egy hetünk volt a rangadó előtt, ez az időszak azzal telt, hogy megpróbáltuk összehangolni az itthon készülő és a vb-n résztvevő játékosokat. Nem könnyű, mert akik Füreden voltak, sokat dolgoztak, de nem játszottak, a válogatottak pedig rengeteget voltak pályán, de egy kis munka hiányzik belőlük. Jobb lett volna, ha van egy-két „ráhangoló” meccsünk a derbi előtt, de így alakult, ezt kell megoldani. Megpróbáljuk otthon tartani a két pontot – nyilatkozta lapunknak Csoknyai István szakvezető, aki szövetségi kapitány kollégájával, Vladan Matic-csal néz majd farkasszemet a holnapi összecsapáson. A fürediek mestere kiemelte: ellenfelük egyébként is izmos játékoskerete a téli szünetben tovább erősödött, bizonyosan izgalmas, kemény csata vár rájuk.

A hazaiaknál biztosan nem léphet pályára a sérült Zdolik Bence, míg a Tatabányáról visszaigazolt Szöllősi Balázs státusza egyelőre bizonytalan, elképzelhető, hogy nem játszik exklubja ellen.

– Húzós őszön vagyunk túl, jó volt kicsi pihenni a szünetben, de már újra teljes erőbedobással edzünk – válaszolta érdeklődésünkre Fazekas Nándor, a BKSE rutinos kapusa, aki elárulta: ilyenkor mindig nehéz a visszarázódás, mert a játékosok különböző terhelést kaptak. A vb-vel kapcsolatban hozzátette: kár, hogy nem sikerült elérni a vágyott célt, ugyanakkor fiatal csapattársai bemutatkozásának örül, szerinte a jövőbeli építkezés fontos tagjai lehetnek.

Fazekas Nándort természetesen az idei első meccsről is kérdeztük. – Szerintem a Tatabánya az esélyesebb, a mi csapatunk is képes a sikerre, de a vendégek nagyobb célokért küzdenek. Mindenesetre szeretnénk szombaton megrángatni az oroszlán bajszát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!