futsal

2019.02.24. 17:14

Órási csatában maradtak alul a veszprémiek

Végletekig kiélezett mérkőzésen, hosszabbítás után szenvedett vereséget a veszprémi futsalcsapat a Magyar Kupa fináléjában vasárnap.

Horváth Gábor

Berettyóújfalu–1. FCV 4-3 (2-1, 2-2)

Szigetszentmiklós. V.: Szilágyi, Juhász, Futó, Deme. MVFC-Berettyóújfalu: Tihanyi – Rábl, Harmati, da Silva, Loch. Csere: Mezei, Sanchez, Nagy I., Szabó, Gál, Amilcar, Trencsényi, Nagy D., Takács. Edző: Sergio Cabrera. 1. Futsal Club Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Márkus, Bognár, Bencsik R. Csere: Simon, Spandler, Tar, Komáromi, Dávid, Gyurcsányi, Boromisza, Bencsik Á. Edző: Madarász János.

A Haladást szombaton könnyedén legyőző Berettyóújfalu volt az ellenfele a Veszprémnek a futsal Magyar Kupa fináléjában. A bakonyiak második alkalommal játszottak döntőt a sorozatban, az alföldi csapat pedig már kétszeres győztesnek mondhatta magát.

Tapogatozó kezdés után az 1. FCV gyorsan előnyhöz jutott. A Berettyóújfalu védelme nagyot hibázott, Gyurcsányi teljesen egyedül érkezett és váltotta gólra Komáromi átadását, 0-1.

Szervezetten, koncentráltan játszott a Madarász-csapat, amely nem hagyott sok levegőt ellenfelének. A Berettyóújfalu nem tudott komolyabb helyzeteket kidolgozni, a kósza lövéseket pedig Schmidmajer könnyedén hárította.

A félidő dereka felé közeledve Rábl sarkazhatott volna a kapuba, de nem találta el a játékszert. Nem sokkal később viszont egyenlített a Berettyó.

A Veszprém nem tudott felszabadítani, da Silva közelről bombázott a bakonyiak hálójába, 1-1.

Da Silva majdnem duplázott, a másik odalon Dávid Richárd emelt kapu fölé.

Da Silva előtt újabb helyzet adódott, majd Schmidmajernek kellett védenie.

Rábl Jánosék egyre jobban belelendültek, a Veszprém jobbára védekezett, és próbált kontrázni. Ugyanakkor a Berettyóújfalu is képes volt veszélyes ellentámadást vezetni.

A 17. percben Tatai esett el, de a bírók sípja néma maradt, az alföldi alakulat pedig kihasználta a létszámfölényes helyzetet, Loch talált a kapuba, 2-1.

A hajrában nagy helyzetet hagyott ki a Berettyóújfalu, míg a másik oldalon, szép játék után Tatai lövését kellett lábbal védenie Tihanyinak.

A légiósok hajtotta Berettyó a második félidő elején is nyomás alá helyezte vetélytársát, Schmidmajernek nagyon oda kellett figyelnie.

Az 1. FCV igyekezett koncentrált maradni és erőszakosan letámadni. Sikerült is megzavarni az ellenfelet, Dávid szabadrúgását még védte Tihanyi, nem sokkal később viszont a veszprémiek játékosa távolról bombázott a bal felsőbe, 23. perc: 2-2.

Nem sokkal később da Silva megkapta második sárga lapját, ám a Veszprém nem sokáig volt emberelőnyben, mert Boromissza is a kiállítás sorsára jutott.

Közel volt a gólhoz a Berettyó, de Schmidmajer szenzációs formában védte kapuját. A rendes játékidő legvégén Tatai lőtt kapufát, majd a Berettyó kisbüntetőt végezhetett el, Nagy Imre nem tudott túljárni Schmidmajer eszén. Jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás első félidejében folytatta veszélyes játékát a Berettyóújfalu, amely úgy tűnt, képtelen a kapuba találni, de az utolsó percben megtört a jég. Amilcar és Nagy I. játszott össze, utóbbi volt eredményes, 45. perc: 3-2.

Fordulás után egyből előhúzta az 5 a 4 elleni játékot a Veszprém, ám egy elveszített labda után Sanchez az üres kapuba emelt, 48. perc: 4-2.

Nem volt azonban még vége, Bencsik Roland szép cselek után szépített, 49. perc: 4-3. A bakonyiak támadhattak az egyenlítésért, azonban az már nem jött össze. Hatalmas küzdelemben lett ezüstérmes a Veszprém.

Sergio Cabrera: – Kemény meccsen vagyunk túl, sokat dolgoztunk a sikerért. Nagyon boldog vagyok, hogy felemelhetjük a kupát.

Madarász János: – Büszke vagyok csapatomra, bár nem mi nyertünk, megérdemeltük volna a sikert. Játékosaim rengeteget dolgoztak, minden dicséretet megérdemelnek. A Berettyó ma jobbnak bizonyult, remélem, hogy a bajnoki döntőben ismét találkozunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!